Ölburkar o oförstånd !?


           Jaa, här låg en tio ölburkar spridda bland stenarna i närheten av strandpromenaden och boulebanan ! Det har placerats ett bord med stolar här i närheten så öldrickandet har väl ägt rum där. Vad dessa troligtvis ungdomar inte heller tänker på är att det kan innebära svårt lidande för fåglar som sticker in huvudet i ringen man öpnnar burken med. Har hittats fåglar med såna ringar l runt halsen, har jag läst vid några tillfällen !. Sen i morse innan jag gick rundan så var jag och slängde plast o tidningar i respektive conteiner inte långt därifrån jag bor ! Där låg ochså ölburkar utspridda plus en stor plastkass med glas o burkar o annat som bara ställts där !

             I går var det då en gudstjänst för att hedra de som omkom i gruvolyckan i Västerby gruva på 1700-talet där namnen icke blev kända förrän förra året efter gediget arbete o sökande av min kompis Torsten t.v. på bilden. Mannen till höger är kyrkoherde Linderoth i Hammar som höll gudstjänsten ! Och att gudstjänsten hölls söndagen den 1 maj var ingen tillfällighet för den förste maj 1768, även det en söndag, höll dåvarnade prästen, Jöns Haggren, en begravningsgudstjänst över de omkomna som dött i olyckan ca 14 dar innan. Och inte förrän 1793 kunde det arma människorna kvarlevor begravas på Hammars kyrkogård. Men ingen vet var då vidskepligheten ännu var stor när det gällde människor som dött på ett olyckligt sätt !
              Jag fick faktiskt tillbaks pengarna på mitt eget v-75 tips i helgen ! Och Arsenal slog äntligen Manchester United. O Sverige fick stryk av Norge i vm-hockeyn. O Tyskland har både slagit Slovakien o Ryssland i sin grupp. Jag tycker det är kul när det blir fler lag som "sticker upp " ! Slovenien är jag ochså imponerad av ! Förlora inte med mer än 4-6 mot Ryssland !
       Idag var det så kallt när jag gick ut på min runda så det var på håret att jag gick upp efter ett par vantar ! Boulen in ställd i morgon p.g.a. blåsten o "kylan" ! På torsdag skall jag åka buss med en del av mina pensionärskompisar till det f.d. övningsfältet Sannahed mellan Hallsberg o Kumla. Ett tillhåll för indelta soldater o befäl från I 3 i Örebro på den tiden det begav sig. En överste Lyth skall vara vår guide. Och själv har jag cyklat förbi där några gånger på väg till Örebro. Och på 40-talet träffade jag och besökte en gammal man som var indelt soldat. Han bodde i närheten av farmor. Han och hans fru bodde i en liten stuga som tillhörde jordbruksfastigheten Klinggården som förr i tiden höll honom med stuga o arbete när han inte var inkallad. Historiens vingslag som jag fått uppleva. Men det förstod jag inte då... på 40-talet !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0