Bilden ljuger men lamporna är tända idag !


                    Idag är det mörkt o disigt i Askersund och jag har som sagt lamporna tända i fönstren, alla 3 ! Blixten slog på när jag fotograferade ! Det är mycket mörkare än det ser ut här inne. Jag konstaterar att det är 4,5 + i Askersund ! Det är inget ovanligt för årstiden här i södra Svealand. Påminner om att den förra vintern kom just i november o den förr förra i kring nyår ! November räknas väl inte heller som nån vintermånad varken nu eller förr ? Det är kul med vädret tycker jag, man konstaterar och kan inte göra mycket åt det " hur mycket man än sopsorterar". Som kuriosa men fakta kan nämnas att idag är det + 27 grader i Colona Neoland i Paraguay och -40 i Fort Yukon i USA !
            Skidpremiären i världskuppen gick ju bra igår, seger för Johan Olsson och Charlotte Kalla blev  tvåa. Nu är det snart stafetterna. Och fr.o. m. idag skall jag börja läsa min fars dagböcker som ordentligt finns "uppradade" i en pärm vars blad är utdragna ur skrivaren. Vilken höjdare från en svunnen tid ! Spännande "nostalgiläsning" i nuet ! 
                Ja just det ! Eftersom jag har tillgång till min fars dagboksanteckningar sen 1944 kan jag meddela apropå vädret att den 2 december just 1944 var det regnskurar o grönt i Örebro ! No komments !
           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0