Tjaa, hur blev det nu med "monsterstormen" ?

I Askersunds stad märktes det inte något utom lite nedfallna " kvistar o grenar" ! Träd har blåst ner på riksvägen hörde jag. Inget strömavbrott ! I Europa o övriga norden har stormen förutom matriella skador krävt en del dödsoffer varav några i Norge. I Sverige givetvis matriella skador o strömavbrott, mest i sydligaste Sverige. Inga dödsoffer vad jag kan se i media.
                    Vad jag vill få fram i mitt funderande är om inte vi i Sverige ibland " tror att vi bor på en annan planet och alltid blir lika förvånade när nått som övriga världen upplever betydligt mer drabbar oss " ! Att vi är väldigt förskonade från stora naturkatastrofer o extrema väderförhållanden här i Norden är ju utom allt tvivel och att titta ut i världen verkar vara svårt ibland i ett land som förskonats av ochså t.ex. krig  sen länge !
                  När stormen Lena  1967, som jag själv var med om, var som värst blåste det 40 m per sekund ! Inte konstigt att hustak flög av lite varstans !
                 Livet är väl det käraste man har, det kan man ju säga utan att vara egoist !? Naturkatastrofer, sådana som vi inte varit med om i modern tid har kostat många människors liv. Påminner om de 20000 människor som omkom inte  för så länge sen i Japan !
                     Naturkatastrofer är som sagt ingenting som bara tillhör vårt århundrade. Dom har väl funnits långt innan "människan lärde sig skriva eller förmedla nyheter". Som sagt ibland får man tänka till lite när man i t.ex. Sverige pratar o skriver om monsterstormar o extremväder, tycker jag !
                   Ja, eftersom jag kallar mig även europe o världsmedborgare, så tar vi lite temperaturer idag från några av mina favoritstäder. I Örebro var det +4 idag, Tblisi 0, Samarkand - 1, Ljubljana +4 o i Jerusalem + 9 !
På måndagar tar jag även lägst o högst temperatur I Geikie George nationalpark i Austaralien var det + 27. I Ese -Khayya i Ryssland var det -47. Är det konstigt att det blåser till ibland på jorden ?!

         Efter att bara ha motionerat 3 dar sen 13 november så gick jag i dag glad i hågen ut på min runda. Jag har ju solen som symbol och har alltid på datans skärm en solbild när den är på. Har tagit många solkort allá det på fotot. Idag blev det 2 !

               Håll till godo ! Det riktigt märktes att kroppen ropa efter motion igen men sport framför Tv:n är inte heller illa. Men som sagt nu blir det motion 5 dar i veckan igen ! Det behövs för jag har lätt för att ta mig, gå upp i vikt. Väger mer än på flera år ! Tänker på knän o höft o hjärta !
                                    Så får det bli o så får det va ! Nu blir det snart Engelska Antikrundan !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0