Vilken början på dan !

Att sport liksom mycket annat är spännande o sevärt o  berikande för entusiasm råder inga tvivel om för min del ! O förhoppninsvis även för många andras. Nått annat jag tänker på är ochså t.ex. musik !
                 O idag för nån halvtimme sen gjorde svenskarna, trots en dålig start i sprintkvalet, topprestationer i klassiska sprinten i skidor i Kuusamo. Vi börjar med damerna. Kalla blev 2 i finalen efter den omöjliga Björgen, mycket bra ! Och Theodor Peterson vann sin final ! Enda smolken i glädjebägaren var var ganska dåliga insatser av dom andra svenskarna o svenskorna förutom Jesper Modin som kom till semi.
                      Och snö på marken , inte bara i spåren fick man se ! Och snöfall ! Fint för en vinterentusiast där snö tillhör självklarheterna. Detta för mig in på "världens väder" ! Kallast i fm. hade arktiska Ryssland med -40, varmast i sydamerika med 25 +. Sen är det ju intressanta siffror där Örebro hade +9 !, Tbilisi -1, Ljubljana + 1, Jerusalem +5 och Samarkand + 6 ! Som sagt om vädret gnälles inte utan konstateras men önskemål kan man ju få ha !
                      Det bättrar sig med förkylningen och det evinnerliga nysandet och huvudet känns inte så "uppblåst " längre . Kanske någon tycker att det ständigt är"uppblåst" men det bjuder jag på !
                 Vi går på sporten igen ! Till jul brukar ju det bli reklam för sport - och andra tvkanaler i bredbandsnätet. Så ochså i år ! Så senare idag skall jag se på Roger Federer i herrarnas ATP-slutspel där han gått fram som en slåttermaskin och utklassat bl.a. Nadal o Zonga !
                     Några steg skall jag ta utomhus idag ! Skall gå o handla bl.a. fil o tidning  i närbutiken !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0