Lite så här känner jag mig ibland..


          Som kung Salomo ! Och att min superba huvudbonad är tillverkad av ett av mina barn-barn Tåtte gör inte saken sämre. Han visste vad han gjorde till farfar utan "fördomar" ! För jag förlitar mig inte bara på den vetenskap som med "domedagsprognoser räknar ut en värld  p.g.a. av sista ca 50 årens kunskaper " ! Vetenskap i all ära men vem "förutsade" världen som den ser ut nu för 150 år sen. Ja, det är synd att man inte får vara med från nu ? o 150 år framåt. Det tråkiga är att det är "lobbyister som styr" och dom som inte tror på alla "domedagsprofetior kommer i skymundan" ! 
          Detta tänkte jag på idag när jag efter det jag mött en dam på stan som jag brukar prata med. Vi bryr oss om varann utan att veta "vad vi heter". Damen frågade undertecknad hur jag mådde och jag sa alla tiders ! Det där får man inte höra mycket nuförtiden sa damen och gladde sig över vad jag sa !
         För mig får dom hålla på med sitt " domedagssnack" i alla former !  Jag går nästan varje dag förbi kyrkogården som jag bor nära och uppsöker minneslunden som jag förtäljt innan. Där ber jag en bön, som jag uttrycker mig, för mina anhöriga " på jorden och i himlen". Ävenledes för mina kompisar ! Och sen jag kom upp hit till Askersund så har jag alltid, när jag är vaken, min mormors gamla radband på ! Och det är en symbol som för mig är viktig och rogivande
                        Och att förena det ena med det andra, hjärnan och det inre , gör åtminstone min person nöjd !  
                
                  Och tennisen igår. Det tråkigaste var väl att det meddelades att Sharapova fick dra sig ur Wta-mästerskap p g.a. fotskadan. Tog hon en chanse utan att den ar läkt! Det roligaste hittils är att Azarenka slog Stosur och Zonareva slog Wosniacki . I dag möts bl.a. Clitova och Wosniacki.  Och att säga vem som vinner turneringen, det är knappt lönt att tippa . Jättekul att titta på ! Och igår vann Örebro och Malmö i hockey-allsvenskan ! Det gillar jag ochså !
              Och så måste jag säga att jag även ibland ber en bön för mig själv, sicken egotrippad typ man är ?  Och fotot togs väl för 2 år sen, nånting. 

Kommentarer
Postat av: A-K Roth

Hejsan, några ord igen efter ett långt tag. Det du skrev om att du mådde alla tiders var uppfriskande. Själv har jag småkrämpor, fingrar som dras in av Dupuytren's Contracture (du kan googla om det, lär vara vanlig genetisk sjukdom bland skandinavier) och mnåste behanbdlas då och då. Just nu kan jag inte knåda deg, t.ex. men det ska bli bättre. Jag har haft ett höftbyte, ska behandla åderbråck... men jag har god hälsa i vitala organ och det ska man poängtera. Mina morbröder var som du och det uppskattades. Inget gnäll. Min morbror Gunnar var på långvården sommaren 2001 och låg mycket, men när man frågade hur han mådde så lät det bara: "Skapligt!" Han rörde fötterna upp och ner och öppnade och stängde händerna och sa, "gymnastik!" Drygt en månad senare begravdes han, 96 år gammal. Hans positiva attityd var en förebild.

2011-10-29 @ 14:18:51
Postat av: Jan Ekblom

Ja, hej A.K ! Tack för uppmuntrande ord o hoppas att du blir bättre ! för övrigt så vet du vad jag vurmar för här i världen. På den fronten är det ju lite lugnare men vi får se hur det avlöper med de revolutionerna i arabvärlden. Hur mycket får fundamentalisterna att säga till om ? Hälsa de dina från Jan

2011-10-29 @ 20:02:37
URL: http://ekblo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0