Som det kan bli....


..... men att det snöar kring påsk är inte något som betyder att " istiden är i annalkande". För i förmiddags övergick regnandet här i Askersund över till snöblask o snö. Från 3 + till strax över noll ! Jag vill bara påminna om som den realist och optimist som jag är att jorden enligt vetenskaplig uppgift är 4,5 miljarder år. Jag kan ochså tillägga att på 1600-talet tågade Karl den x över Stora bält och anföll Köpenhamn. På 40-talet kunde man gå mellan Simrishamn o Bornholm ! Och under 2 världskriget vid samma tidpunkt frös tyska soldater ihjäl när de skulle tåga mot Moskva och under återtåget. Naturligtvis frös människor av olika slag ihjäl då ochså ! Men 1944 i december skrev min far i sin dagbok att det var regnskurar i Örebro bara nått några år efter isvintern !
                 Sen har jag läst att temperaturhöjningen som pågår i världen kan plana ut på grund av att solen ändrar läge gentemot de båda polerna vilket sänker temperaturen där med flera grader. Detta enl. en del vetenskapsmän ! Och som avslutning vill jag prata om att i slutet av 60-talet åkte jag och min familj i Simrishamn nån mil nån dag innan påsk till Skillinge för att köpa ägg på en gård i närheten. När vi åkte dit var det ca mellan 5-8 grader varmt MEN när vi åkte hem hem till Simrishamn igen var det full snöstorm.
                Som sagt en annan, som har som optimistisk målsättning( framtidstro) att slå min farmors fars familjerekord på 94 år, oroar mig inte särskilt över  jordens undergång och domedagspredikarna.
                         Och fortfarande en god och glad påsk var ni än bor !
                  P.s Undertecknad oroar sig inte heller särskilt över att solen lär slockna ( "energienförbränningen tar slut") om ca 4-5 miljarder år !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0