En skön helg ! Och hoppas att vardagen ochså blir lika bra !


                   Ja, det började bra åtminstone ! För  min symbol, solen , visade sig från sin bästa sida på motionsrundan efter det att ha vilat sig " på en kudde " bland molnen !  Bron leder till Borgmästarholmen( barnens egen ö) söder om strandpromenaden. Nu har isarna lagt sig över hela nordligaste delen av norra Vättern !
                 Det här med symboler ! Jag använder mig gärna av symboler o förebilder. Min mormor är en ! Hennes tro  gav henne en inre styrka. Och hon träffade ochså människor med olika nationaliteter genom katolska kyrkan ! Och via min fars dagböcker vet jag att hon ganska ofta kom till Örebro o  passade oss barn när föräldrarna var på semester eller annat inträffade. Tyvärr har jag i något sammanhang kallat henne för kärring, enl dagboken, men antagligen hörde hon inte detta !? ! Besökte henne en del ggr på 40-talet i S-holm ( skrivit om detta innan) . Att varenda morgon gå med henne i katolska kyrkan var enbart spännande och intressant och att jag sen fick gå själv på Skansen " så mycket jag ville " gjorde inte saken sämre. Det är de här 2 sakerna som mest finns kvar i minnet från dessa besök förutom. Gatan vet jag var den ligger liksom ingången och vägen till Skansen kan jag utantill !  Och eftersom mormor var, är, min gudmor så är även undertecknad katolik ! 
               Sen har jag en till " symbol o mentor" ! Det är Kung Salomon, känd från historien och skriven om i Gamla Testamentet . Namnet lär betyda fred eller frid och Kung Salomon var ju känd för sin vishet ! Och eftersom jag numera av "ålder blivit visare" så kan jag inte ha nått bättre " alias" !
                    Och i kväll spelar  Örebro borta mot Västerås i hockeyallsvenskan ! Men det är nog inte mormor o Kung Salomon särskilt intresserade av !?
                               Och mitt Carpe Diem har inte det minsta emot" symboler o mentorer o förebilder". Dom tillhör ochså Carpe Diem precis lika mycket som " anhöriga o rötter" i framtidstro ! Och i förmiddags hade Sunian i Ryssland -41 grader och Giohar i Somalia +27 !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0