Ibland stöter man på en med samma målsättning...

.........som den här anden. Nää, vi är dock lika förnöjsamma över dagens väder ! Nä, jag träffar ju många personer på mina rundor både en o flera  ggr vare sig dom är unga eller gamla, ljusa eller mörka ! Mannen jag träffade på torget har jag träffat förr ! Han skall flytta till Brickebacken i Örebro efter att ha stått i kö i flera år men visste inte de första åren att man fick anmäla sig och för att få en poäng för varje dag ! Han har haft mer poäng än mig när han fick lägenheten och antagligen har han mer pengar för han hade tittat på en insatslägenhet i Kumla. Varför i Kumla, jo p.g.a. dom fina förbindelserna till Örebro. Känns det igen ? Mannen har en fördel, han är 20 år yngre än jag är !
                                Fotbollen igår ja mellan Sverige o Frankrike ! Alla tiders match, både offensivt o defensivt ! O vilka mål ! 2-0 till Sverige ! Och i går såg jag på första programmet på tv-play, missat i TV, som hette Kjelles smakresa ! Området han besöker i fjärran Östern har sammanlagt över 1 miljard innevånare Kina inräknat ! Vad jag då frågar mig är vad är riktig mat och varför kan man inte äta , skalbaggar, ormar, myror ,grodlår, scorpioner mm., lika gärna som "rutten fisk". Allt är fråga om invand matkultur och dessa länder har väl existerat längre än Sverige gjort. Och det är väl lika grymt " att hugga huvudet av en höna som en orm eller föra slaktdjur mot  den sista vilan i dödsångest eller dra skinnet av en levande fisk efter att först trott sig dödat den genom att så huvudet i relingen". Det gäller faktiskt att se sig om i världen " annars blir man himmablind " !     Nästa program i denna intressanta serie nr 2( varav alla avsnitt finns på TV 3-play) skall jag titta på idag ! Dass var alles ! Och jag tror faktiskt jag skall skaffa mig en svensk-fransk ordbok för att  återskapa den franska som jag glömt sen skoltiden ! Au revoir !

Kommentarer
Postat av: Ann-Katrin Roth

Glad Midsommar i efterskott! En sån fin Kalle du har! har har vi idag 40 grader Celsius; det är så man storknar av värmen. Tack och lov för luftkonditionering.

Svar: Tack skall du ha för hälsningen ! Hoppas allt är bra. Och här hemma gnälls ju om vädret ! Oförmågan att titta sig omkring utomlands är som vanligt, "obefintlig" ! Hälsningar från Jan som snart skall besöka sin stora klan ! Det vlev ju rim !
Jan i Askersund

2012-06-29 @ 20:54:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0