Vad har jag på agenadan idag ? Presidentvalet bl.a.

Jaa, efter mina slutsatser om att " vi skall avveckla kolkraften först "  ! 1 november ! Tiden rusar ! Det blir att motionera i det 4-gradiga vädret utan regn. Som alla andra ? skulle jag ju på min runda vilja se " fyllda badstränder med  lekande barn ". Men nu är det ju så att  våra förfäder valde att vandra ända upp hit till norra Europa , det är ju fakta som håller ! O inte går o göra nått åt ! Men en utlandssemester tar ju många, ibland över jul o nyår ! Och så kommer det ju hit turister till oss när vi har sommar !
            Idag, em skall jag gå och vaccinera mot den mot den årliga ? influensan ! Det har jag gjort de 2 sista åren ! Jag har haft tur hittils sen jag kom till Askersund för 7 år sen. Har bara haft nått gallstensanfall men inget annat utom förkylningar utan feber ! I princip har jag kunnat genomföra allt jag förutsatt mig, har inte behövt " ställa in nått " ! Ödmjukhet var ordet " Jante "!
         Det är nu fem dar tar till presidentvalet i USA. Det gäller att ta reda på fakta om det. President Obama o hans parti demokraterna har ju, det vet jag sen innan, inte majoritet i Representanthuset ! Det är ganska förödande för en president. Han får ju långt ifrån igenom alla sina förslag. Representanhuset väljs om vartannat år, senaten  1/3 vartannat år. Och en amerikansk president kan bara sitta 2 år i sträck. Så hur som hellst så blir det Obamas sista år om han blir återvald ! 
      När det är sådana tider i världen som nu, finanskriser av värsta slag sen 1920-talet  sägs det, så undrar jag om det har nån betydelse vilka som har makten i världen av presidenter eller regeringar ! Såvida inte " nån har en sedelpress i källaren ", typ!?
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0