Jag är ju ingen vetenskapsman...

... och jag är tacksam över att jag lever på vår jord ! Och jag är ingen vän av  datoriserade mallar  som räknar ut " domedagspredikningar " utan facit ! Och jag vänder ständigt på myntet i den här frågan som mer och mer blir " miljöpolitisk ekonomisk lobbyism " som t.ex. går ut på att " spela ut vindkraften mot kärnkraften " ! Det är inte lite miljarder dollar det handlar om ! Jag har alltid hävdat att Jorden anpassar sig till förändringar " oavsett hur många vetenskapsmän och människor det finns ". När vi människor inte fanns så  "överlevde jorden betydligt värre förhållanden än de som nu " predikas om " ! 
           Människans drivkraft att " överleva på gott och ont " är ju stor. Det har vi ju kunnat följa i Mänsklighetens historia ! Och Moder Jord hiitar nog på något tillsammans med människans påhittighet för att " motverka domedagspredikningarna " !
              Härom dam läste jag följande rubrik STUDIE: JORDEN HAR BLIVIT GRÖNARE . Det visar sig, i den studien, att jorden tar vara på de ökande  koldioxid-utsläppen genom att växternas tillväxt ökas och deras vattenförluster minskas ! Med 11 % har växttäcket ökat i torra o varma områden under ca 30 år ! Källa TT.
           
  " Domedagspredikningarna " har ju bl.a. gått ut på klimatförändringen kommer att leda till svårare torka i många områden !  Det här  är en egen fundering ! Om det blir grönare o grönare så ta ju fler rötter upp vatten om det skulle regna mer som en del klimatmodeller säger ! ? Datoriserade klimatmodeller utan facit? ! Jag tror Moder Jord struntar i dom ! Allt det här negativa om framtiden sår ångest och oro hos människor ! Och tänk på att vi " inte ens har facit för morgondagen ".. Jag tänker inte negativisera mitt liv med något som jag inte  har facit på !!!   Foto Commons wikimedia .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0