Nu har jag kommit ifatt mig själv !

 Så här inleddes vandringen på Tjälvesta ängars naturrreservat ! Att bekantskapa mig med betande kor !
 En del djur känner ju doft av t.ex. människors ångest o svett men mig lämna dom ifred. Kor på ett naturreservat kan nog bli lite förvildade, rör sig över ett stort område. Och vad gör dom för nytta här ! Joo, då dom bevarar det gamla kulturlandskapet ! Med bl.a. sitt betande !  Och gödslar gör dom ju ochså.
 Och hit går jag ofta, nästan alltid när jag är här , och sitter o filosoferar o tittar mig omkring o lyssnar. Idag träffa jag inte en kotte på reservatet och de enda ljud jag hörde var ett plaskande, antagligen från en stor fisk eller bäver
 Och den här utsikten hade jag från bänken på bron ! Kan ni tänka er hur skönt här var i solljuset ? Men jag har inte suttit här ensam alltid, haft med mig kompisar, systrar o svågrar vid nått enstaka tillfälle !
               Vad jag la märke till idag på min vandring var att bävern fällt mer träd än jag har sett innan !  Tyvärr kom jag inte till det område där bäverhyddan ligger. Var avspärrat med elnät lite längre norrut vid en uttorkad bäck. Antagligen för kornas skull !?
  
  Och den här sjön fotografera jag på hemvägen mot cykeln ! Och då gick jag söderut ! Så Bysjön som den här sjön heter ligger närmare där jag har min utgångspunkt än Kyrksjön. Sen kan man även parkera cykeln vid norra delen av Kyrksjön o gå därifrån söder ut i reservatet ! Och i närheten av den utgångspunkten ligger Snavlunda by !
                     Det här var inte heller nån dålig utflykt ! Och att livsnjuta behöver bara kosta cykling i 2 mil ! Tur o retur till ett mycket intressant naturreservat med bl.a fridlysta sällsynta växter o blommor !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0