Det har jag inte problem med o erkänna !

Vadå ? Joo, att jag inte är nån vän av " blixt o dunder ". En del åskrädd alltså !  Tydligen var jag inte det innan ca 10-årsåldern om jag  ser i min fars dagböcker. Men min farmor var det vet jag ! Men jag tror jag vet varför jag blev det. Det var en sommar när vi var i sommarstugan utanför Hjo på 40-talet. Familjen satt på verandan, jag tror nattetid, och darrade i flera timmar p.g.a. ett mycket kraftigt åskväder. Och på morgonen konstaerades att blixten bl.a. slagit ner i ett stort träd hundra meter ifrån där vi satt.  På en av grannarnas tomt !
             Jag för min del är så pass tuff att jag kan erkänna denna obehaglighetskänsla ! Det kan inte alla, det vet jag ! Hur som hellst så går jag aldrig ut om det åskar och experter säger ju att man skall hålla sig inomhus ! Men jag har ochså tacklat min rädsla genom att titta på radarbilder och där följa åskans väg ! Och när jag ser att den inte är långt borta från mitt område då drar jag ut alla sladdar från modem, tv o datan t.ex.. Det är den bästa " hemförsäkringen "  i det fallet !  Så mitt i allt är jag rationell !  Och jag är ochså intresserad av vädret som ett fenomen, inte gnällobjekt !
               Och nu har jag sett att det åskar på många ställen i Europa. Och då bl.a. i Holland o Tyskland ! Och på DMI läste jag att det finns ett scenario där åskan kan närma sig Danmark. Men det är visst väldigt ovisst !?
                        Och det märkliga är att i det militära sköt jag bl.a. med granatgevär. O det "small o blixtra " nästan värre än kanonskott ! Men det gav mig ingen obehagskänsla ! Sen har jag aldrig varit förtjust i att åka berg o dalbana. Och vägrade detta när nån tjatade på mig. Men bara för att " motverka denna svaghet " så åkte jag med europas största , på den tiden, berg o dalbana på Lisseberg ! Så det så !! Har ni nått som ni är "tuffa nog att erkänna ". !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0