Det här med att " göra sig bättre än man är " som land !

Jaa, för ett tag sen läste jag på samer.se följande !
         LÅNGA SKALLAR OCH KORTA SAMER
 För hundra år sen delades människor in i långskallar o kortskallar. Samerna var kortskallar och därmed ansedda som en lägre stående ras. Skallmätningarna utfördes av Statens rasbiologiska  institut som fanns kvar ända till 50-TALET. Varför jag tar upp detta. Dels för att det var andra minoriteter i Sverige som råkade ut för detta förnedrande och för att jag vurmar för minoriteter i världen som har råkat ut för förföljelser ! Och som är förtryckta i länder ! Minoriteter som inte blivit " påhittade " utan funnits i tusentals år ! Och spridits i världen ! " Utkastade och åter utkastade" 
          Man pratar ju ofta om hur ursprungsbefolkningen indianerna blivit behandlade i USA ! Och även då av engelsmän o fransmän i ett tidigare skede ! Frågan är hur vi har behandlat samerna i Sverige och andra länder ?
   Och 1930 hade Rasbiologiska institutet en egen monter vid Stockhomsutställningen med sina bilder av landets " raser ". Av SV Valloner,SV judar, finska typer,Lapska typer.. Romer/ resandefolket var säkert ochså med på ett hörn !
       Det är nästan som att man spyr som human beeing !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0