Jaa, godmorgon på er !

I dag tittar jag på gamla svartvita kort. Och dessutom med välbehag i nuet ! Och tacksamhet ! För mitt övervägande positiva liv är präglat av bl.a. min mor. Och det skall ni ha klart för er att sådana här foton betyder mycket för  en när man kommer upp i min ålder ! Det här ögonblicket när kortet togs var jag var 5 månader gammal, " det är mitt alldeles egna " och innebär en "av mina präglingar " för framtiden. Om jag snyftar p.g.a. nostalgi när jag ser fotot, nää, det skall ni ha klart för er att jag inte gör ! Tvärsom, jag känner nån inre frid, tacksamhet o levnadsglädje ! O vad har jag att klaga över ! O sen när jag tittar på foton av t.ex barnbarn så gör inte det saken sämre ! Vare sig jag bor i " Korpilombolo, Baku eller Catmandu ".
           Jaa, vilken början på en livscykel ! Har räknat ut att fotot måste blivit taget i november 1938 då förståss ! Tyvärr kan jag inte hitta nått foto från när jag döptes i katolska kyrkan i S-holm ! Min mormor blev ju ochså min gudmor ! Och det verkar jag inte ha fått ett sämre liv av !
           Under det här fotot står det, sista besöket på Skansen innan vi flyttar till Örebro. Året är 1942 ! Skansen ja ! När jag själv besökte min mormor på senare delen av 40-talet så var nästan det första jag gjorde, en del av detta kan jag ha nämnt innan det får ni stå ut med, att själv gå till Skansen via Skeppargatan/ Strandvägen o titta på alla djuren. Började alltid med sälarna, tog hissen upp när jag passerat bron, framsidan  . Ni Stockholmare vet !
             Idag har jag för mig att jag skall läsa i boken ETT KORT UPPEHÅLL på vägen från Auschwitz ! Och det är jag visst det ! Medlem i en Svensk-Israelisk förening i Örebro ! Men kommer aldrig in på mötena p.g.a. dåliga förbindelser ! Men tankar ! finns om att företa en samordnad resa till Jerusalem " om tiden står mig bi ". Har varit där ! Och att vara kristen och Israelvänlig, judevänlig går ochså väldigt bra, finns kyrkor av olika slag i t.ex. Jerusalem ! O inte långt från Klagomuren ligger t.ex. Klippmosken. O koptiska kyrkan finns mm,mm ! Och inte är jag motståndare till den muslimska majoriteten av människor ! Jag " pratar med alla " ! Men tyvärr förstör fanatiska minoriteter för religionerna ! Och jag är viss om att världen inte hade varit bättre om den enbart bestod av ateister o anarkister !
          Om man berättar om sitt liv så blir det många jag ! Det har inte med egoism att göra ! eller att upphöja sig själv på " en piedestal " ! Men Jante står jag emot ! Jag tycker att jag lever " ett märkvärdigt härligt liv " !
                 Nää, jag kunde inte låta bli att ta med detta foto av min mor . Svårt o säga  men jag tror att det tagits innan jag föddes, nått eller några år ! Och utseendet grundar sig på nån av den kvinnliga ingifta delen av släkten Geuken, är troligt ! ? Tyvärr så kommer jag inte längre bakåt än början av 1800-talet i den frågan ! Men det finns släkforskning där det tas DNA-prov för att "släktforska djupare på ursprung och djupare släktforskning " som det heter ! Men det kostar mycket pengar, tusentals kronor ! Men jag har inte gett upp !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0