Jaa, det var intressant !

Det är ju inte bara jag som undrar " vem jag tror att jag är " ! Det gör även Mårten Palme ! Och vilka anor han hade ! O en del verka han ha hört talas ! Men inte om dom som kom till Ystad på 1600-talet ! Anfadern på manliga sidan hette ju Palme i förnamn o kom från Nederländerna verka det som ! Sen togs ju namnet Palme som efternamn.
           O tänk o vara släkt med alla dom här kändisarna på sin mors sida ! Gusav Vasa , Johan den 111 o så vidare. 
            Ja, var sista avsnittet för den här gången ! Och som jag har sagt till en man på Svt i telefon ,kan inte nån "ickekändis" få vara med om att upptäcka  "vem han tror han är ? Han svarade då att " det vet man aldrig , programserien  blir mer och mer populär " . Nått sånt svara han ! 
             Jaa, det här fotot har jag nyligen fotograferat av ! Det föreställer min mor 12 år gammal ! Skrivet på baksidan av henne själv !  Årtalet blir då 1927 ! Och hon fick aldrig se sin morfar. Johannes Geuken som dog redan 1910 !
    Jaa, det här är Johannes ! Och som sagt så mycket vet jag att hans far kom från Nederländerna men emmigrerade till Preussen ! Men det är som sagt rötterna på min mormors kvinnliga sida som är " dolt i mörker " ! Både ang. hennes mor och farmor. Det finns " bara " födelseorter i Preussen att hänvisa till ! Och årtal när de föddes o dog !! Inga namn o inga årtal innan 1800-talet ! Jaa, det finns ju inte heller på Johannes Geukens sida men jag vet att släkten funnits i Nederländerna långt bakåt i tiden !
                    Jaa, det verkar vara omöjligt att  " lösa upp den här  gordiska knuten "  Och min mors mormor var född i Halle an der Saale och  mormors farmor i Köln. 
                   Det här har jag tjafsat om innan men intresset avtar precis inte med åldern ! Det kommer ni själva att märka ! Kineserna har ett ordspråk nånting om "att dom går baklänges in i framtiden " ! Använder sig av sina rötter vårdar dom ? Nånting sånt väl !
 
                    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0