Jaa, vet alla i Sverige var Askersund ligger ?

Jag har ju bott nu här i 8 år ! Men jag är förvånad att Askersund är mindre känt om man jämför med andra mindre städer kring Vättern som Gränna; Vadstena och Hjo ! Här finns ju väldigt fina omgivningar förutom naturen i själva stan ! Bl.a. Tivedens nationalpark, Stjärnsunds slott och en fantastisk strandpromenad med en fantastisk skärgård om " knuten " ,unik i Sverige ! Och i kommunen finns ju ochså gruvindustri ! Både de nedlagda gruvorna Västerby-och Garpa gruvor som en kompis till mig Torsten, lagt ner mycket arbete på att få kända och forskat kring ! O fått besökare till !
 Det här fotot har jag tagit i dag nere i hamnen i Askersund ! Lägg märke till malmblocket !
  Här kan ni läsa lite om Askersund o Zinkgruvan ! Och en del av er, Askersund ligger som sagt inte vid Vänern utan vid norra Vättern ! Och Vättern är Sveriges näst största sjö efter Vänern just ! Och jag är ganska glad över att jag både bott i norra, mellersta o södra Sverige ! Under olika lång tid ! Och jag föddes i Stockholm som sagt, det har jag inget emot ! Och vad som hänt om jag bott kvar där har jag ingen aning om ! Men alla flyttar ju inte ifrån sin födelsestad ! Så vyerna blir ju lite olika ! O alla flyttar  "inte runt " 3 ggr innan 18-års åldern !
            Och Hjo ja,! Där en liten bit, 4 km ca, åt norr växte jag upp på somrarna på halva 40-talet o halva 50-talet, 50 m från Vätterns strand ! ! Både när jag bodde i Örebro o Luleå ! Och föräldrarna bodde i sommarhuset året om när min far blev pensionär ! O nu bor en av mina systrar där sen länge och den andre systern bor inne i Hjo ! Så jag är ganska bevandrad när det gäller den västra sidan av Vättern mellan Askersund o Jönköping ! O alla har sitt smultronställe oavsett om man bott där i hela sitt liv eller inte ! O mitt ligger vid Sveriges 4 största sjö och i dess omgivningar ! Som sagt !
                       
              
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0