Det är ganska märkligt, tycker jag !

 
..att man så sjunger vindkraftens lov ! Som inte ens alltid alstrar el, när det är lite vind eller ingen alls ! Nu skall vi titta lite på Danmark där ett stort bolag för tillverkning av vindkraftverk finnes. När man läser om hur Danskarna satsar på vindkraften så skulle man nästan kunna tro att " alla kolkraftverk var nedlagda " Inte ett efter vad jag kan förstå ! Det är inte mer än några år sen som  48 % av Danmarks andel  i elproduktionen kom från kolkraftverk ! I Frankrike är motsvarande andel 5 % o i Sverige 1 % ! I Sverige lade vi ner kärnkraftverken i Barsebäck och ibland när vi behövde fick vi el från kolkraft från Danmark. Tyskland bygger man  25 nya kolkraftverk o skall lägga ner kärnkraften. Enligt uppgift i Epoch Times för ett år sen skall nära 1 200 kolkraftsverk byggas i världen enl rapport ! I
             I Norge har enl uppgift NRK:s Brennpunkt gjort ett utmärkt reportage där man visar att miljönyttan är noll och ekonomin en katastrof för allmänheten när det gäller vindkraften. Jag läste för några månader sen att satsningen på vindkraft i Tyskland o nedläggandet av kärnkraften kommer att kosta tyska folket massor med pengar och ökande koldioxid utsläpp naturligtvis !  Och alla ytor som vindkraftsparker tar upp !? Solenergi då , men om det är molnigt ?
               I Sverige verkar man sopa det här under mattan, det verkar gälla alla partier !
 Jag brukar säga så här " kan ni tänka er Kina fyllt av vindkraft o solkraft ". Nä det kan heller inte kineserna tänka som behöver mer och mer el ! Dom bygger fler kolkraftverk o kärnkraftverk o kompletterar med vindkraft, inte tvärs om !  Och det hela handlar om ekonomi. att till exempel hålla vindkraftsindustrin igång o " o prata illa om konkurenterna " Typ !
                 Jag har foton där mycket mera yta upptages och där möllorna står mycket tätare ! Och jag ser Kina framför mig " om förståsigpåarna fått bestämma "  Jag sjunger inte vindkraftens lov !!! Foto Wikimedia commons.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0