Det går nog inte ens att få allt att bli lagom i Sverige !

 Nää, har förgäves letat efter ett land där allt är lagom bra ! Kan inte hitta nått ! Inte ens ett undantag som bekräftar regeln !
                 I morse var det 14 C kallare i Askersund , ungefär ! Och det stämmer verkligen om man ser till värden bara för nån dag sen ! Då det var nära 30 C ! Tempen när jag vaknade i regnet i morse var 14 C ! Jaa, allting går upp o ner här i Världen ! Solen , livet o t.ex. vädret !
                Skogsbranden ! Naturligtvis tragiskt för de inblandade ! Men det är inte första gången som det hänt i Sverige ! Och är mycket förkommande t.ex. i Australien ! Och där bor ju ochså människor !
            Och skogsbränder , svedjebruk hade man användning förr i gamla tider för att odla upp åkermark t.ex ! Som sagt skogsbränder förnyar naturen men är naturligtvis väldigt tragisk för dom som bor där !
               Som sagt, inte ens i Sverige är det ett nytt fenomen.! Innan man gör allt  "värre en någonsin" i massmedia vill jag t.ex. påminna om Gotlandsbranden 1992 och branden  i Bodaträskfors, tills 2010 betydande tätort i Bodens kommun, härjade en skogsbrand 2006 mellan 11 augusti och 8 september ! 29 dagar ! Och naturligtvis har det varit ännu fler skogsbränder i Sverige !  Som sagt vare sig det är i nuet eller i det förgångna så drabbas mänskliga varelser o annat levande ! Hur många som " faschineras " av dagens massmedia visste det här ! Det gäller att ta reda på fakta så man inte blir indoktrinerad ! Och det är dagens massmedia bra på i säljande syfte !
                  Fakta Skogsstyrelsen/ Skogseko ! När det gäller skogsbränder i Sverige !
Trackback
RSS 2.0