Kommer jag aldrig att göra !

Att ta ut elände i förskott ! Beroende bl.a. på att jag har facit på det som varit, Mänsklighetens historia o klimatet t.ex. Motgångar har vi alla i NUET vare sig vi sitter i rullstol, går med  käpp eller med rullator ! Vare sig vi bor i Korpilombolo eller Katmando ! Vare sig vi är fattiga eller rika, vare sig grannen har det bättre eller sämre !
          MÄNSKLIGHETEN var det ! Den är numera över sju miljarder innevånare ! Det här med att få in alla i samma fålla ? Ta politiska poäng på det i humanismens tecken ! Hur realistiskt är det ?
          En relistisk humanist ! Behöver man vara en domedagspredikant för att vara det ! Nää ! Kan man se saker i sitt stora sammanhang kommer man snabbt underfund med att MÄNSKLIGHETEN består och har bestått både av mänsklighet o omänsklighet ! 
            Men Världen förvånar mig ibland i nuet när man utser syndabockar som Putin utan att förstå  att ett av de största största problemen för MÄNSKLIGHETEN har varit och är t.ex  fiendskapen mellan Sunni-och Shiamuslimer ! Som bl.a annat drivit fram de extremistiska fundamentalistiska rörelserna ! "Världspolisen" griper nu in mot rörelserna, mest mot Islamistiska staten ! Men tar man inte hand om de andra så kvarstår problemet !
 Och att man gör Israel till  världens bov är ett väldigt billigt sätt att komma ifrån det hela ! Men vill vissa Arabstater själva och Muslimerna hjälpa till med det här problemet med de extrema rörelserna ?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0