Man kan ju tackla det här med åska på olika sätt !

Och då ochså vara medveten om att nån statistik över dess härjande finns inte innan 2002 ! Inte i Sverige iallafall !
          Och mina minnen från " otäcka " åskväder är innan 2002 ! Har bott i Askersund i snart 9 år ! Under den tiden har det inte varit så våldsamma åskväder här ! Vi här har klarat oss väldigt bra tills nu ! Att jag har respekt för åskan och tycker att smällandet o blixtrandet är obehagligt har med minnen utan statistik o göra ! Bl.a. via upplevelser på 40-talet 
                 Även ifall  man numera försöker få allt o vara värre än någonsin i Sverige så tror jag att vi har det bättre när det gäller åska o oväder än på många andra ställen i Världen ! Afrika t.ex. Även när det gäller Balkan m.fl. områden i Världen !
           Vi har dock klarat oss lindrigt undan i Askersund hittils i år ! Dagens område gick förbi norra Vättern igen, nuddade kan man säga !! Och gick norrut mot området kring Vänern ! Billingen o Kinnekulle verkar t.ex. dra åt sig åskan !
              Tyvärr ser inte prognoserna för Askersund o bl.a. Mellansverige särskilt bra ut för måndag o tisdag ! Det skall börja åska i morgon eftermiddag och pågå även under tisdagen !
            Vi kan ta en norsks vädersajts prognos just nu ! Börja åska 16 i morgon ! Upphöra på förmiddagen på tisdag ! Och mycket regn kommer att falla !
           Vi tar en svensk ! Risken för åska imorgon är 75 % ! På tisdag 42 % ! Andra sajter, som t.ex. en som vi har haft i " alla tider " varnar ochså för åska , måndag, tisdag ! 
        Men jag är väldigt nöjd med de sajter jag har som visar åskans gång i det exakta nuet, på minuten eller nästan sekunden ! ! Helt fenomenala är dom ! Och min utrustning dras ut när åskan kommer ganska nära ! Även min telefonopertör har skickat sms när dom tycker att utrustningen skall skyddas genom utdrag av kontakt !
             OBS ! Prognoserna gäller Askersund !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0