Visst är det bra att ha Benny Hill, som " kompis o alter ego " !

 O lätta upp ens sinne ännu mer ! Och i dessa tider då Sverige " skrivs ner värre än någonsin " O dom som gör det skall ge oss ett eldorado ! Typ ! O  " välkomna Tage Erlander tillbaka " ! Har inget emot Tage Erlander, har t.o.m. träffat honom som barn ! På middag hos oss på 40-talet ! Och jag kommer ihåg ännu att jag sa till min mor , den här soppan var inte särskilt god ! Och  kan höra Erlander säga ,  o jo det tycker jag visst det !
              Igår var det 200 år sen Sverige var med i nått krig ! Det är 206 år sen ungefär  sen en del av Sverige hade besök av utländsk trupp ! I några veckor ! 
               Apropå Tage Erlander så gick det då  uppåt mycket för den svenska ekonomin efter kriget ! Vi hade inga sönderbombade fabriker eller infrastruktur ! Mycket kom igång snabbare än i övriga Europa ! Men tiderna är inte lika dana nu ! Delar av övriga världen har kommit ifatt och lågkonjunkturer infunnit sig ! Och ett stort parti lär knappast få 45 % av rösterna numera ! Det går inte o leva på gamla meriter längre o lova " en PV 444 åt alla ". Det går inte att drömma i rosenrött ! Men om vi nu är rättvisa så har vi i Sverige det bättre än i många andra länder, oavsett regering ! Jaa, lobbyism o populism ! Det går ju o lova " att vara bäst i världen " innan ett val ! Men hur tungt fallar man inte om löftena inte går in !?
                  Landet Sverige ja ! O Svenska folket ! Vi kom ju lindrigt undan ! Slapp vara med i 1900-talets 2 största krig ! Ändå så beskrivs landet " som uslare än någonsin just nu " ! Det ständigt återkommande budskapet från 1880-talet om  fullständig jämlikhet, rättvisa o lika värde återkommer ! Som sagt inte ens revolutioner i folkets namn har hjälpt ! Ingen regering är felfri i Världen ! Och Sverige kommer inte att bli felfritt oavsett vilken regering ! Det är Världen som styr hur det går i Sverige numera  ! O ingen regering ,oavsett vilka löften dom ger ! Samarbete över blockgränsen hade varit bäst för Sverige ! Se bara på Tyskland t.ex. !
                 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0