Jaa, vädret detta intressanta samtalsämne !

Då har jag blickat ut över världen när det gäller vädret ! Och för mig är det inte beroende på att jag skall " gnälla " över det ! 
            Det jag har kommit underfund med är att kalluften under vintern på nordliga breddgrader växlar mellan " utbrott " över Nordmerika söderut eller i den här delen på nordliga breddgrader ! Nu har vi milt t.ex i Sverige men New York har vinter t.ex . Även Japan har drabbats av vinter, åtminstone vissa delar !  O i Beijing är det minusgrader . Calgary kan vi ochså nämna ! Där var det milt för några veckor sen ! Nu såg jag att det är -17 C !
               I Sverige är det ju milt för närvarande ! Men 2008 var det mycket mildare än normalt i februari, rödfärgat !  Sen kom det 3 februari i rad som är blåfärgade ! Förra året var det ochså rödfärgat till en del ! Källa SMHI
                      Nu är ju inte februari slut ! Så dom som har " tagit ut våren i förskott " skall nog lugna sig ! O som vanligt tro " att det är värre eller onormalare än någonsin " !
              Moion hinner jag med idag som vanligt ! På förmiddagen !  Och jag kan gå i mina vanliga träningsskor om jag uppsöker tinade asfaltvägar !
            Och Grise Fiord hade -34 C, Nuuk hade -10 C, , Verkhojansk- 32 C och Mc Murdo stn hade - 2 C !
         Jag kan ju ochså prata om att på slutet av 1960-talet skulle jag och min familj på Österlen åka o handla ägg någon mil söderut dan innan påskafton ! På hemvägen drabbades vi av en nordostlig snöstorm. Utan någon förvarning efter vad jag kommer ihåg ! Så kan det gå till i den stora världen !
        Och genom att skaffa sig kunskap om det mesta i världen ! Så undviker man att " springa med i lobbyistiska o populistiska buffelhjordar " O det gäller bl.a. länders olika kultur ! En del tusenårig, o mer än det ! Kanske det är viktigt i ett land som har 9,5 miljoner innevånare i en värld som består av 7 miljarder människor !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0