Att sätta sig in i saker o ting skadar inte !

Som t.ex klimatet ! O för att inte bara hänga upp sig på enstaka tillfällen  som skrivs om i säljande syfte ! 
          Ibland kan det ju vara så enkelt att högtryck på vintern betyder kyla o högtryck på sommaren värme ! Att det t.ex är mycket varmt i Austalien när det är mycket kallt i Sibirien ! Verkhojansk har idag -52 C t.ex.
           Dagens väder i Askersund, södra Närke då ? På  gränsen till Götaland ! Högtrycket håller pall ! Men det har varit molnigt  ändå de flesta dagarna. Och på ett tag så har inte tempen varit över -3 ! Och vi har ett snötäcke runt 1,5 dm ! Och jag kan ta hur många vackra vinterkort som helst när jag är ute o motionerar !
          Jag tittar ju på många vädersajter ! Och dom varierar ju ofta i siandet ! Men när det gäller 10-dags prognoserna idag så är dom ganska eniga ! Omkring 0 den 1 februari och lägre tryck ! Vindar från sydost, syd och då snöfall ! Men det brukar ändra sig dag från dag i siandet ! 
            Jaa, siande ja ! Det är det ju ! Allt som gäller framtiden är ju ett siande utan garanti ! O tydligen har de här otaliga vädersajterna inte samma källor i sina teoretiska mallar !?
            Jaa, jag är en optimist ! Men jag har ingen garanti för hur morgondagen blir ! Och klimatpanelerna med sina teoretiska datoriserade  mallar har banne mig ingen garanti för det heller . Och hur kan man då kan ta ut elände i förskott när det gäller klimatet om 50-100 år !
           Och klimatet har väl alltid ställt till problem i olika skeden på jorden. Inbegripet hög värme o stark kyla med variationer ! Naturkatastrofer mm ! Vare sig det varit " bilar eller människor " på jorden ! Och hade golfströmmen ändrat sig och gått längre västerut. Vilket gnällande det skulle blivit över vädret i norra Europa !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0