Jaa, good morning !

 Jaa, då var det trettondagen ! En dag som dom flesta har fritt men inte dom som jobbar inom sjukvården t.ex. ! På avdelningar bl.a. ! En gång i tiden fick jag jobba varannan helg ! Och jular kunde det bli efter schema t.ex.
                    Och den här omgången av jul o nyår och den här helgen är det lika grönt ute som det varit sen halva december ungefär ! Nu är det inte mer än den 6 januari så kung Bore, kylan, har nog inte gett upp !
              Jag läser att en " sansad "metreolog uttrycker sig så här - Drar inga stora växlar på det milda vintervädret .Så här är vintrarna ibland ! Det är klart att det blir en kontrast när folk vant sig vid kalla vintrar- ! Och jag har bildbevis på vad han säger sen flera år tillbaks.
          Som vanligt på måndagar rapporterar jag från de kalla områdena i världen ! Grise Fiord har -40 C, Nuuk -7 C, och Verkhoyansk - 43 C !  Arktis var det. På södra delen av halvklotet ligger ju sydpolen och där är det ju tvärsom, sommar ! Därför har Mc Murdo stn på Antarktis + 3 C ! Och Australien " i närheten " t.ex. har ju sommar och + 21 C i Sydney t.ex.! Är det konstigt att det alltid stormat på jorden då vid vissa tillfällen !?
              Ja , då vill ju en del " hetsa upp sig " för att det är grönt bl.a. i mer än halva Sverige kanske ! Men jag vill meddela att jag såg följande rubriker för nån dag sen ! -Rekordkyla väntas i Mellanvästern. Värre än på 2 decennier- ! Sen läste jag följande ! - USA vill få loss fastfrusna båtar ! Och detta gäller i Antarktis ! Bl.a en Kinesisk isbrytare som skulle hjälpa ett Ryskflaggat forskningsfartyg !!!
           Jaa, och nu skall jag om nån timme ut o motionera i det gröna ! Utan att skylla på nån växthuseffekt ! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0