Jaa, man börjar bli van !

 Undrar hur mycket journalisten, rubriksättaren behövt tjata på meteorologen  för att få till den här rubriken ! 
       Jag har via mejl haft kontakt med en meteorolog som ständigt upprings av journalister när det gäller väder utan facit, hur det skall bli om en månad t.ex. Och han svarade dom , jag vet inte ens hur det skall bli till helgen ! Sen har vi även t.ex sådana här rubriken i dessa kvällsblaskor ! Så här blir vädret i augusti där du bor ! Är någon meteorolog så dum så han svarar på det ?!
                     Jag skall prata om för de här journalisterna vad jag som 76:åring har FACIT på ! Lika varmt väder som det är nu ! Och 2 åskväder bakåt i tiden som var synnerligen obehagliga ! Ett som kom från Bornholm för cirka 15-20 år sen och gick över Simrishamn, o kom igen ! Ett värmeåskväder över sommarstugan utanför Hjo på 40-talet !
                Åska o  extrem värme o monsterkyla  exister ochså i övriga världen ! Att varna för detta är en sak om man gör det på på meteorologens sidor ! Men sådana här rubriker som " efter extremhettan, blixtkoaset är här " betackar jag mig för ! Det verkar som en del i säljandets tecken vill göra år 2014 till det uslaste någonsin, i Sverige ! !
              Rent psykologiskt tror jag sådana här rubriker är av ondo , vare sig siandet slår in eller inte ! Man tar ut elände i förskott ! Och spär på folks " dödsångest " , typ ! Höll man på på det här viset förr i tiden ? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0