Så är det ju !

Det spelas ju en kvartsfinal till på fredag i fotbolls-vm ! Den mellan Colombia- Brasilien förutom Frankrike -Tyskland !
     Vilka tar hem dom ? Skulle inte förvåna mig att det blir förlängning i båda! Åtminstone i den som går mellan Tyskland o Frankrike !? Oj, jag går redan spänning o entusiasm när jag tänker på det ! Ja,ja, jag vet att det är så uselt i Brasilien ! Men jag blandar inte ihop politik med sport o musik, det är 2 saker som förenar världen ! Behöver jag vara mindre humanistisk än " kultureliten " för det !  "Kultureliten" ja, den uppträder väl i Almedalen nu och  lär folk vilka de skall rösta på " i den sanna humanismens namn " ! Jaa, jag vet ju var kultureliten hör hemma det är inte svårt att genomskåda ! Den för oppositionens talan ! Där man gör dom ena " till änglar o dom andra till djävlar " ! Oppositionen, ja, finns det några som någonsin svarmålat sitt eget fädernesland som dom gör " med skygglappar för ögonen " ! Och stenkastning i glashuset ! I Sverige finns det 9,5 miljoner människor ! I övriga Världen 7 miljarder !  Vad tror ni mest betyder nått för Sveriges läge ? För Sveriges situation !
                  I bland är det här så genomskådbart så det borde skrivits om det i Grönköpings Veckoblad ! Det gäller t.ex. att vara påläst om t.ex. 1990-talet för att genomskåda det mesta ! Om fallandet mellan stolarna mm. Om pensionsuppgörelsen, skattelättnader för de förmögnaste, kommunaliseringen av skolan, 740 000 förtida pensioneringar av unga o gamla, uträknande av arbetslösheten på eget sätt ! Där t.ex. inte de förtidspensionerade räknades ! Många långtidsarbetslösa o långtidssjuka förtidspensionerades ! Det bockades för finansvalparna i New York ! Och Fäldt avgick i slutet på 1980-talet då han såg vad t.ex. hög inflation ställde till ! Hur många av dom unga väljarna vet om det här !
               O ständigt samma visa ställa de," fattiga mot de rika " ! Många rika , höginkomsttagare  betalar progressiv skatt , vet en ung väljare vad som menas med det ? Vet en ung väljare om att Sveriges folk ligger bland de 3 högsta att ta ut mest skatt av , trots de utskällda skattesänkningarna ! Och hade  "de fattiga " haft det bättre om inte det fanns höginkomsttagare som betalar progressiv skatt ?
                            Nu skall miljöskatter o andra skatter höjas ! Vi får se hur det går för Sverige efter september 2014 ! Oavsett hoppas jag att Världens ekonomi bättrar sig ! Men då är det väl nuvarande oppositionens förtjänst ?
 Jaa, jag tycker om ordet rättvisa ! Då skall man även kunna inse " att inte ens jag kan ordna allt " o från sidan göra sig själv " till gudar " när man inte haft ansvaret i en av världens värsta lågkonjunkturer !
             Vädret är alldeles utmärkt idag i mitt område ! Åskan håller till på annat håll bl.a. i Bergslagen. Vi får se om den dyker upp här ? O vädret bryr sig inte om vilken regering som har makten ! Rättvisa ja, det skall finnas rättvisa bedömningar efter omständigheterna !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0