Så här på morgonkvisten..

 Syrien nuvarande  befolkning har troligtvis lidit mer än nånsin de sista 3-4 åren ! Och revolutionen hur går den ? Och vilka är revolutionärerna ? Och några riktade missiler från platser o fartyg, flyg utanför landet mot landets regim läser man inte om längre ! Detta beror säkert på att den " humanistiska " omvärld som stöttar revolutionärerna börjar " få kalla kårar " . Vi kan ju nämna följande rubrik från Svt-text, som lästes för några dar sen -Flera barn dödade i dåd i Syrien-  Självmordsbombningar i landet förekommer bl.a. Och terrornätverket Al-quida tar dessa på sig !
             Och vi har det här med sunni-och shiamuslimer ! Och deras långvariga blodiga uppgörelser ! Största delen av befolkningen i Syrien är Sunnimuslimer ! Och inom denna gren av Islam finns många extrema rörelser ! Talibaner, Al-quida o många flera ! Och är nuvarande president i Syrien Sunnimuslim ? Nej ! I sammanhanget skall jag ochså nämna Saudiarabien, ett land som styrs av kungadöme med Sunnimuslimskt styre och Iran som styrs av shiamuslmska mullor ! Saudiarabien , det landet är så viktigt för västvärlden bl.a. för sin oljeproduktion ! Därav den stora tysnaden ang. detta land ! Med sina  hårdhänta lagar !
               I sammanhanget kan vi ochså nämna Irak ! Som styrdes av en Världens genom tiderna grymmaste ledare Saddam Hussein ! Han var Sunnimuslim ! O dom var i minoritet i landet o är  fotfarande ! Ideliga självmordsbombningar o bilbombningar läser man om nu ! Jaa, vilka extremistiska grupper tror ni finns i detta land ?
           Och i länder som har det så här så är det ju alltid civilbefolkningen som får lida ! Dom tänker jag mest på ! Det är ochså människor av kött o blod ! Är det så humanistiskt att när man som i Irak har störtat en grym ledare tror att det bara är frid och fröjd  och dra tillbaks trupperna !  Samma sak gäller för Afghanistan ! Med Talibanernas styre på näthinnan för en del år sen ! Och fortsatta självmordsbombningar i landet !
                  Jaa,  Världens största fiende är extremism o terrorism ! Religiös o politisk ! Och ser man på mänsklighetens historia så är det  många mänskliga varelser som har fastnat i detta nät av minoriteters o ledares  ondska ! Både i Väst o Öst ! Och ofta i utropad nationalism i andan av " för folkets skull " !
              Nu skall jag ut o motionerna ! Och jag kallar mig för en realistisk humanist ! Och det kan man göra om man är medveten om mänsklighetens historia, i nuet o det förgångna ! O utan att slå sig för bröstet när det gäller det egna landets historia !
          
Trackback
RSS 2.0