Vi har en mycket vacker huvudstad !

   O det är jag inte ensam om att tycka ! Eftersom jag är intresserad av Världsmusik o andras kultur o historia har jag lätta att få kontakt med människor från andra länder ! Och många av dom tycker detta ! Har " svårt att hålla tyst " utan ställer följande fråga,Jag kommer från Sverige , var kommer du ifrån ? Tyskan har jag ju " gratis "  så med dom därifrån är inte svårt att få kontakt..Guten tag, wie geths ? Mein nahme ist....unt so weiter...
 Kontakt ja ! Innan jag skulle åka hem med tåget fick jag bra kontakt med en Lettländare som skulle åka samma tåg som en annan, slutstation Oslo via Hallsberg, Karlstad . Pratade mycket om allt möjligt, engelska så klart ! ! Sen gick vi ut på perrongen och jag stötte ochså ihop med en grekiska i 25 års åldern. Och tågets avgångstid blev ofta framskjuten. Och spår skulle bytas ! Så jag tolkade för dom mm. Under tiden hann jag prata med den  grekiska tjejen om de grekiska sångerskor som jag lyssnar på, ofta ! Hon blev så glad så jag fick en kram ! Och jag hjäpte dom och mig själv så vi kom på rätt tåg vid rätt tid ! Har alltid sagt att man har nytta av att kalla sig för Världsmedborgare !
 Jaa, sen var Lars o jag på en pub i Gamla stan ! Och såg Sverige -Ryssland i hockey ! Och puben hade en väldigt trevlig anställd som var från Sydafrika,i 25 års-åldern kanske ! Och efter tag så börja hon kalla mig My dear ! Nån del har man naturligvis i när det gäller att få kontakt över generationsgränserna !
 Vem har man sällskap av här ? Joo August Strindberg i Tegnerlunden ! Där i närheten bodde vi !
 Jaa, nu avslutas Stockholmsvistelsen med en bild på elitloppsvinnaren ! O där träffa Lars o jag trevliga människor som satte sig där vi satt ! Först en tjej och hennes fästman ! Tjejen satte sig bredvid mig ! Hennes föräldrar hade galopp-hästar ! Några araber som tillhörde Sverige-eliten ! Och det blev ju även annat trevlig snack ! Sen gick dom. Då kom det 2 tjejer, ochså från Sverige, lärararstudernade o satte sig hos oss ! Och hon som satt hos mig,vi hade fullt upp o diskutera , om allt möjligt ! Och när tjejen gick fick jag en stor kram !
                O för det mesta så brukar jag utan åthävor kunna visa kort på mina barnbarn, finns i kameran, för nästan alla som fås kontakt med !
           Det glömde en ju ! På en byggnad, antagligen den här, vi gick förbi i området Vasastan / Norrmalm stod det Norra Latin ! O då kom jag att tänka på att där gick min far på 1920-talet ! 
                      Och vi själva bodde på hotell nära Tegnerlunden, om jag inte nämnt det ! 
          Dass var alles von dass besuch in Stockholm ! O Jante har jag " borstat " bort från axeln för länge sen ! Och när jag läser min fars dagbok från 1940-talet så känns mycket igen från min personlighet ! Han beskrev den bl.a. annat med följande " Jan pratar med alla på gott och ont " ! Och det gör jag hellre " än det inte skulle pratas med nån alls " ! Schüss !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0