Det här med dubbla budskap !

Det kan vi ju tänka på ! Och dagens massmedia . Ofta följer dom trenden om det som är uttaget i förskott om vädret t.ex. Uträknat via datoriserade matematiska mallar ! Och orden växthuseffekt o värmeökning är ständigt på tapeten ! Plötsligt dyker motsatsen upp ! I nuet ! Som snöstormen som drabbat USA t.ex. Där snö har kommit för ett helt år på 3 dagar ! O det är ju fakta i nuet ! O igår kom då en förtsägelse om den värsta vintern i Europa på 33 år är i faggorna  ! Denna förutsägelse är ju mera i nuet än domedagspredikningarna om 50-100 år om värmeökningen ! Denna värmeökning ! Ibland kommer det uppgifter om att den planat ut de sista 15 åren ! Det finns ju facit på !
           Som sagt ! Högtrycks o lågtrycks placering, påstås ju reglera vintern, o solfläckar t.ex. Hur stor betydelse har det ? Och ibland pratas det ju om en nyi istid långt fram i tiden ! Om man vill vända på myntet så rekommenderas www.klimatupplysningen.se ! Och deras inlägg tar jag ibland ut på twitter o Facebook !
          När det gäller isbjörnens " vara och icke vara " så får man ochså dubbla budskap ! Och i sommar i juli fick man reda på att isarna i ANTARKTIS aldrig varit så utbredda i juni. Och vi har och ochså fått reda på att ozonlagret är på väg att repareras ! Hur mycket har detta faktum återupprepats i massmedia !?
                    Hur som helst tittar jag på fakta i nuet o dom som finns bakåt ! Och då undrar man hur det kunde vara så varmt på 1700-talet t.ex.Och hur kunde det vara lika varmt  nån dag i oktober i början av 1900-talet , eller mot slutet av1800-talet ,var det kanske, som det var i oktober 2014 ?
             Hur som hellst är  jag glad  när det tittades ut genom fönstret i dag ! O utropar , titta det är väder ute idag ochså ! Nuet ! Motion !
 Prognosen för Askersund är idag, lätt regn med snöinslag ! Det skall man väl klara av ! Dessutom skall det handlas på hemvägen o uträttas ärende inne i stan ! Det gäller att vara tacksam i nuet med framtidstro när det gäller en själv ! Vilken väg som uppenbarar sig ? Står skrivet i stjärnorna ! Fötterna på Jorden o armarna mot Himlen ! En av mina deviser !
                              
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0