Det blev det idag , ochså !

 Visst blev det boule ! Med kaffe mellan spelen ! 1-1 mellan damer o herrar ! Bra för både feminismen o herrarna !
       Det hela genomfördes i en kylig ostvind , en del av oss kom underfund med att för lite kläder påtagits ! Blåsten gjorde naturligtvis sitt till ! Jaa, har förr varit med om brittsommar i slutet av oktober , snöstorm i början av november o till påsk,  i området södra Närke o söder ut  ! Nu beror det i fortsättningen  på vilka som får övertaget  T.EX  högtryck över Ryssland eller lågtryck via England ! När vintern närmar sig ! Förra året var det en mild vinter ! Vasaloppet var ganska nära att bli inställ t.ex.Men på 30-talet var t.ex. svenska skidspelen nära att bli inställt ett år ! Det gäller att ha reda på saker o ting när allt beskrivs som värre än nånsin ! O drivs lågtrycken söder om oss, Skandinavien då blir det t.ex. kalla nordostvindar med snö ! Det där  har man varit med om på t.ex.Österlen !
 År 1776 brann Askersund ner ! Det här lilla röda huset, i närheten av boulebanan ,klarade sig enligt uppgift och 8 andra ! Jaa, visst det var länge sen men människor led väl då ochså !
                  I morgon blir  det tillfälle o förgylla livet med sång !! O  på torsdag kväll hoppas jag att förgyllningen fortsätter ! Men den förgyllningen har inte med em-matchen i fotboll att göra ! Har ju många intressen !
          Jag gillar ju musik med Bysantinsk touche som den grekiska t.ex. O den innehåller ju både moll och durtoner, glidningar emellan ! Och den är oftast så vacker att en annan sannerligen inte blir deprimerad av den ! Vem blir det av vacker sång vare sig den går i dur eller moll, inte jag iallafall !
                    Jaa, o nu lyssnar jag på den musiken när detta skrivs ! Ett bra hjälmedel  för sinnets estetik !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0