God förmiddag !

Jaa, kunskap om t.ex vädret, klimatet är rätt bra att ha när det t.ex.år 2014 utropas extremvärme och annat !
        När det gäller vädret idag i Askersund regnar det och är 12 C ! Mildluft västerifrån har övertaget ! Men skulle ett högtryck över t.ex. Ryssland börja påverka oss då blir det kallare !
          I dag skall vi ha lite värden från Oktober, när det gäller värme  ! Hur långt bakåt i tiden vet jag inte man har det med i statistiken !
          Då tar vi värmerekord för Oktober !
Oskarshamn 1995  9 oktober 24,5 C Götaland
Eklången         "        "          22,8 C Svealand
Gävle           1973  5  "          22,6  C Norrland              
      När det gäller kyla överhuvudtaget så vet jag att i Simrishamn var det nån gång på 1980-talet eller 1970-talet varmare på  julafton eller nyårsaftonen än midsommaraftonen följande år !
            Jag har ju tjatat om att det varit ett par kalla vintrar i Askersund för några år sen !Och då kan vi ta år 2010 av dom ! 
            Och vi kan ta Gävle t.ex. Det året var det kallare i januari än år 1985 ! Kalmar hade i december 2010 den kallaste temperaturen sen 1859 ! Men 2014 hade Umeå den 25 september kallare än de 7,3 minusgrader upmätta 1968 ! - 8,4 C !
                 Jag är som kärringen mot strömmen ! Ohumanistisk o egoistisk som ständigt upprepar att inget förskott på elände tas ut för framtiden ! 
            Tur massmedia o dagens vetenskapsmän  t.ex. inte fanns under en längre period i Världen , förr i tiden ! Då skulle vi för länge sen varit skriftligt utplånade ! Men då var det ju andra som stod för domedagspredikningarna !
               Hoppas det upphör att regna ! För sent i eftermiddag skall jag gå till ett möte som äger rum  2 km bort cirka ? Kanske lite längre ? Börjar 18:30 ! Missar Em-kvalet ! Det gäller att kunna prioritera !
           Foton kommer kanske i morgon !?
                
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0