Måndag igen !

Inge fel på det ! Varit en bra helg, inga vinster men.....carpe o crea diem ! 
 Kategorier ja ! Denna blogg heter ju Allt möjligt ! Jaa, kategorierna är ju olika liksom taggarna ! Vi kör med det igen ! Så idag är kategorin Vädret !
 Väder var det ja ! Foto från gårdagen ! Inga periskop siktade i Norra Vätterns skärgård ! Men di kanske är så dumma så de tar sig in via Göta kanal ? :) Du milde !
     
      Idag är det ju måndag så " då har jag varit ute o tagit temperaturer igen ! Vi börjar med Sverige ! Askersund + 12 C, Östersund + 5 C och Kiruna + 1 ! Av detta kan man förstå att sydvästvindar är i landet ! Inget ovanligt ! Påminner om högsta temp någonsin i Oktober i landet !
          Ja, nu kommer vi till de kalla platsena ! Arktis : Prudhoe bay - 11 C, Grise fiord - 21, Thule - 18 o Verkhojansk -19 !
 Antarktis : Sydspetsen Chile Punta Arenas + 7, Vostok - 46 C, Vostok cabo -9 , Mcmurdo stn.-16 C. 
        Jaa, det här tycker jag är roligt att syssla med som mycket annat ! Ett sätt att med spänning se vilken sorts vinter går vi emot ! ? Och att hålla hjärnkontoret igång ! Fysiken sköts ju ochså !
        Det är så lätt att glömma ! I Askersund hade vi för 2 år sen eller 3, vintrar värda namnet Nån börja till jul o nån till nyår har jag för mig !?
                  Det blåser bra ute idag ! Regnar det inte så blir det motion i stans skogar ! Annars inre tjänst !

Kommentarer
Postat av: Örjan

VÄDER i dag MÅNDAG får Götaland och Svealand mest mulet VÄDER och främst i väster någon regnskur. Över Norrland drar moln bort och det klarnar upp. Undantaget fjällen där det blir en del byar av regn eller snö. Blåsigt både över Götaland med frisk sydvästlig vind och i fjällen med lokalt hård västlig eller sydvästlig vind. Från 10-15 grader i söder till nära noll i de norra fjällen.

Svar: Det är jag givetvis insatt i ! Simrishamn 13 C ! Kiruna + 1 C :)
Jan i Askersund

2014-10-27 @ 11:12:46
URL: http://vaderkarta.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0