Äras den som äras bör !

 
Jaa, idag för 100 år sen föddes min kära mor ! Hon blev 78 år gammal ! Men på nått vis kommer jag närmare o närmare hennes o mina andra rötter ! Nästa år i juli blir jag 78 ! Hoppas jag ! Och här kommer fler foton av mamma !
 
 
Kanske ett förlovningsfoto  från cirka 1935 ! Oavsett, en mörk , brunögd vacker kvinna var min mor ! Jaa, det här med gener o rötter på hennes kvinliga sida undrar jag ju ibland över ! För hennes morfar var ljus o blåögd Liksom hans far om man tolkar gamla foton rätt ! Ser här på sajten att någon från norra Nederländerna tittat in på min blogg ! Min mormors namn var Geuken som flicka ! Och hennes farfar föddes i Amsterdam men emigrera till Preussen ! Så när hennes föräldrar o äldre syskon flytta till Sverige var dom Preussiska medborgare ! 
 
 
 Och detta foto av min mor är nog när hon var i 70-årsåldern ! Taget i hennes älskade Sjöliden utanför Hjo, sommarstuga ursprungligen där en annan tillbringat somrar av olika längd !
 
 
Jaa, vem tycker inte om detta foto ! Taget på min 50-årsdag ! Som firades hos mamma !
 
 
Sen avslutar jag the tribute too my mother som då föddes 1915 ! Det här kortet från 1940-41, kommentarer överflödiga ! Ett foto som jag ganska ofta tittar på och blir då ödmjuk ! För när mamma var 3 år sluta första Världskriget men Spanska sjukan slog till 1918 o tog livet av 50-till 100 miljoner människor i Världen på 2 år ! Och även Sverige drabbades ! Jag vet att nån av min mormors syskon avled av denna fruktansvärda pest !
              Jaa, det här med ödmjukhet det kan både min kära mamma o jag skriva under på ! Jaa, hundra år har gått fort även 77 ! 
 
         Jaa, för en del år sen fick man ju syn på det här med rasbiologiska institutet på en Samesajt, Innan massmedia tog upp det ! Bildat 1925 av Riksdagen. Jaa, både min mormor, mor o  jag har  ju döpts i Katolsk kyrka ! Dessutom gick min mor Birgit i Franska skolan i Stockholm ! Men Sverige fick ju religionsfrihet i mitten på 1800-talet var det väl !
           O när jag läste det här om rasbiologiska institutet tänkte jag genast på min mors utseende ! Har sett människor, gamla som unga, med liknande utseende som skallar mättes på ! O vilka man mätte skallarna på för att förstärka de rasistiska dragen i Sverige ! 
        Hursom hellst har min mor levt som barn i ett land som klarade sig från första Världskriget ! O både  hon och undertecknad klara sig från det andra ! Ej att förglömma !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0