Så ligger det till ! I nuet för denna dag !

 
 
Så här bra har Totte det ! Och det här är  hans favoritplats ! På den ditsatta grenen ! Lekande med en plastboll med en liten skallra i ! Jaa, nu har man haft den snart 4 månader Totte i snart 2 veckor ! Och man skulle kunna tro att han varit hos mig en mycket längre tid ! Får han leva o ha hälsan så kan det här bli en höjdare ! Och morgonen börjar med att han flyger runt i rummet flera varv ! Morgongymnastik ?
         Ja fåglar är ochså varelser ! Och ett lugn sätt , mycket prat o icke hastiga rörelser ! Bra recept ! Och jag kan se på Tv och dammsuga utan att han blir uppstressad ! Och på gardinstången kan han sitta stundtals ! Där har vidtagits åtgärder så att han inte " smutsar ner " så mycket ! Och när han skall flyga tillbaks till buren har det kommits på att det skall mellanlandas på ett skåp innan han sätter sig på grenen ! Och han har lätt för att ta sig in i buren ! Via en pinne som jag fäst i riktning mot pinnen som han sitter på och äter ! Syns vid ringen  åt vänster ! Den smala mörka !
             Hund,  katt eller fågel ! Har valt fåglar i mitt liv ! Har bara haft hund en gång ! Och påminner om att min mor hade undulater när man växte upp ! Och när mina barn växte upp hades det ochså undulater ! 
          Och hur gammal kan en parakit bli ? 15-20 år ! Här gäller det att hålla igång bl.a. med motionen ! :) Barn- vakt ! Jaa, nån gång ! Och det har alltid funkat bra ! I princip besök varje dag med prat, bytande av vatten dagligen ! Och nån av dagarna påfyllning av frö !
 
Vädret jaa, det åskar just nu mycket i Estland ! Men inte nästan ingenting i södra o mellansverige ! Men plötsligt mullrade det till på håll ! Tittade på radarbild !  Jaa då, några blixtnedslag nordväst Askersund ! 
         Jaa, tar inga risker när åskan går ! Går inte ut och drar ur alla kontakter till min utrustning ! Tar mycket kort tid ! Efter att ha släkt ner datan ! Denna fantastiska försäkring har ochså mitt telebolag påmint mig om ! Och blixtnedslag på avstånd kan ochså ställa till det ! Och så påminns om att det finns mobil ! Om man vill ha kontakt !
 
 
Och med detta Vackra foto från Garda sjön i Italien , retweetat av Marie Nassar , avslutas nästan detta inlägg ! 
 
            Jaa, livet kan även leka för en snart 77-årig man ! Som även kände entusiasm vid fångande av grodor i Farmors damm på 40-talet ! T.ex. ! 
            Och bevis finnes på att man lever som man lär via skrift o bilder ! Och som sagt , läsandet av min fars dagbok från bl.a 40-talet visar att personligheten på GOTT och ont danas i bl.a. tidig ålder !
         Och nu skall jag gå  o sätta mig hos Totte o läsa tidningen ! :) Carpe et Crea Diem med framtidstro var det ! Spännande o kära saker väntar, om hörnet !
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0