Det är väl kul så länge man kan säga att man trivs o har det bra !

Jaa, det är väl lika mycket värt att säga som om det vore tvärsom ! I all ödmjukhet över ens enda ? liv !
  Det här fotot togs efter boulespelet ! Byggnaden vi spela i ligger alldeles till vänster ! Och fotot är taget nära strandpromenaden i Askersund ! Söderut över Vättern/ Alsen ! Nattens snöfall håller på att töa bort ! Men nån nattfrost hoppas jag inte på ! I morgon vill man inte behöva använda broddar ! Sliter på v.höften !
        Jaa, det här med vädret/ klimatet ! Det är ju faktiskt så att alla vetenskapsmän inte är ense om kommande elände ! Men den negativa sidan har företräde ! Hitta en intressant blog på nätet i dag som var en föregångare till dagens www.klimatupplysningen.se ! Moderna Myter blog.moderna-myter.se !
 
 Bl.a skriver bloggens skapare Per Welander där att på vikingatiden var det varmare än idag ! Och under de senaste 4000 har medeltemperaturen succesivt sjunkit på norra halvklotet . 
Och att klimatet alltid förändrats ! Det har alltid  varit såväl mycket kallare som betydligt varmare än nu ! Och så vidare ! Det är upp till var och att vända på myntet o läsa även vad den andra sidan säger o kommit fram till ! Och fram tills nu har  kunskapen om den medeltida  värmeperioden varit  bristfällig eftersom den mestadels har byggt på källor av "anekdotisk" karaktär ..
           Jaa ! Lite uppgifter ! Som jag själv tagit reda på ! 2007 var september kallast hittils detta sekel ! Och 1933  var det bara 0,3 C kallare än 2014 , i Sverige ! 
           Och det sägs ochså att dagens temperaturökning 0,7  grader/100  år ligger inom de naturliga variationerna ! Och flera forskare varnar ochså för att solaktiviteten kommer att minska de närmaste 15-20 åren ! Det skrivs ju inte heller om att värmeökningen planat ut de sista 16 åren ! Som jag läst om !
       Om jag får välja att luta mig mot några experter är det dom som inte målar ..hm, hm  på väggen !
        Jaa, det här med värre än någonsin ! En metereolog prata om för mig på nätet att fakta, grader, ang. temperaturer räknas från slutet av 1800-talet !
       Då skall vi ta temperaturer , de högsta uppmätta för Mars ! I Sverige ! Oskarshamn 30 mars 1968 22,2 C . Säffle 27 mars 2012 21,3 C och Gävle 27 Mars 2007  18,3 C ! Fakta Smhi !
     Människan har ju levt i åtskilliga miljoner år ! Och har nog varit med om betydligt värre klimat än nu ! Både när det gäller stundtals kyla o värme !
          Visste ni fresten att för 8000 år sen har det kommit fram att det växte ädellövskog i dalgångarna i södra delen av den skandinaviska fjällkedjan ! 
          Och har för mig att jag läst om att det vuxit palmer i Skåne , kanske då ? Nu pratar jag inte om dom som sätts ut i kruka ! När det våras ! :)
            
    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0