Det blir nog inre tjänst idag !

 Jaa, det blåser mycket ute ! Och regnar från och till här i Askersund Och temperaturen är inte mer än 2 plus ! Och det är blåfärgat till stor del på Sverige kartan,  i går och i förrgår ! ! Efter rödfärgat innan av månaden ! Ja tittar jag på temperaturer åt nordväst och nordost om landet så har dom sänkts ! 
             Skall man tro en Norsk vädersajt just nu så kommer följande 10 dagar att inte bli som dom som vi upplevde innan denna helg med höga röda siffror på dan , beroende på solskenet ! Och minus på nätterna 7 grader i streck ! Sen kan ju var och en räkna ut att det blir varmare på dan , i solljuset ! Jaa enligt denna 10-dygns prognos , kan det bli nån kall natt nu ochså ! Och snö kring 1 april ! Vilket aprilskämt ! :) Pratar nu om mitt område !
                  Jaa, det här med lågtryck o högtryck , och dess vandringar ! Så här års kan högtryck o minus, kallt på nätterna , generera finare o varmar väder på dan ! Har jag förstått !  Brytningstid , nått !
           Men i maj har jag ochså varit med om nån frostnatt ! Till förfång för blåbärsriset t.ex. !
              Och för dom som vill ha värme i sommar , liksom en annan , så får vi hoppas på ostvindar eller sydvindar eller t.o.m. nordost ! Men en massa  åska ! Nej tack ! Vilket håll än vindar kommer ifrån ! Det här med kall-och varmfronters möte , eller värme åskväder ! Förra året börja åskan rätt tidigt i Tyskland t.ex. ! Men i Askersund kom det knappt nått rejält åskväder !
                Jaa, för en annan som är intresserad av vädret som vetenskap , lågtrycks o högtrycks förhållande o gång bl.a. så skall det bli intressant  o se hur vädret blir i vår och sommar ! O studera massmedias ofta överdrivna rubriker ! Fråga ! Skall svenska folket åka till varmare länder om vi får kyligt i sommar eller kommer det  ochså att gnällas över vädret om det blir för varmt i landet ?
                
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0