Torsdag ! Oj vad tiden går fort !

 
Har  så många fina minnen från en stad man växte upp i på 40-talet ! Örebro ! Och från det närliggande smultronstället , farmors Herminge, Björneborg, Attersta, Gällersta ! Och den åldern man var i där är naturligtvis ett viktigt inslag i ens liv ! De tidiga 3 ? åren i födelsestaden Stockholm har man inte så många minnen ifrån . Däremot  från besöken hos mormor senare ! 
  Och hade man då en far som jobbade på slottet så var det ju spännande ! Har gått många ggr in och ut genom denna port ! Jaa,spännande liksom att fånga grodor i Farmors damm ! O leka med kompisarna i Farmors närhet ! 
 
 
Svartån ! Tar ju en krok runt slottet ! För vidare färd mot fågelparadiset Oset o Hjälmaren !  Och bron kallas för Storbron ! Den har man passerat många ggr ! Bla. då jag gick nått år i Karolinska läroverket ! Innan bosättandet , flyttandet till Luleå. På gott o ont !
      Jaa, många vet om mina känslor för Örebro o smultronstället Björneborg ! Nu bor jag i Askersund ! 5 mil söder över ! Det får duga ! Och livslinjen är stadigt förankrad ! Från Rötter till Barnbarn ! Ingen dum stig att vandra på !
 
 
 
O min kompis Rolf har kvar denna s.k. tennsoldat som vi göt hos honom på 40-talet ! Bara en sån sak ! 
 
 
 O det här foto är taget från början av en vandring längs Svartån mot Oset via , Stadsparken , Wadköping, Naturens hus ! En fantastisk promenad ! Rekommenderas !
            
            Visst är det en baktanke med att skriva detta ! Och det är inte heller så lång tid kvar till härligt besök i söderns nejder ! Ni har väl höt talas om Simrishamn o Hjo ! Oavsett resa norrut !
              Hä bare o håll igång o ta vara på livets goda !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0