Jaa, då var det fredag igen !

 Tiden bara rusar iväg , fortsatt ! Trots att eländesutropandet är värre än jag varit med om så vågar jag säga att man är nöjd med livet ! På nått vis upplever jag att det blivit nån tävlan i vem, vilka som är mest humanistiska ! Själv kallar jag mig för en realistisk humanist som vet att Världen ständigt varit på gott och ont ! Frågan är varför det onda säljer bäst ! Ochså både  när det gällert tv-spel , dokumentärer med krig o elände , liksom krigs-o katastroffilmer  mm, mm !
              Jag är absolut säker på att det är den övervägande goda människan som är i majoritet ! Om det är nånting som är värre än någonsin så är det massmedia ! Flashandet av elände verkar vara en lukrativ business !
 
                 Tur att man inte går ner sig av allt påpekande om elände ! Men hur blir stämmningen i ett land med dagens fixerande i elände utan att nämna det positiva som finns ! Och det finns avarter av människan vare sig man är blåögd eller brunögd ! Och dagens regering i Sverige  ger jag inte mycket för ! Så skall vi inte göra ochså skäller man på ett parti ! O sen nästa dag gör man så !
 
            Men nu skall vi prata om nått roligare ! Följer vädret i Sverige o i Arktis o flera ställen ! På en 10 dygns vädersajt visa dom snö i Askersund den 22 ! Och temperaturen sjunker i området ! Även i Simrishamn men mildare här ! Jaa, det här med vår, sommar, höst och vintermånader ! Olika bud men det här med medeltemperaturen i en del dagar !
Så skulle det bli under en bestämd medeltemperatur nu i November då skulle det kanske kallas för vinter ?
 
        Idag har det tvättats för första gången efter flytten ! Hade bra lager med ren tvätt !
Tvättkällaren ligger bara ca 20 m ifrån där jag bor ! Lägenheten ligger ju i källarplanet så raka spåret ! Och sonen Peter o barnbarnet Kalle hjälpte mig att komma igång med tvätten ! Imponerande maskiner som bl.a. vägde tvätten o räkna ut hur  lång tid det tog !
 
Jaa, vilken helg som väntar ! Med V-75 , skidpremiär i Norge o inte minst första  matchen mellan Sverige o Danmark om vilka som får åka till fotbolls-em i Frankrike i sommar !
        Jaa, ang V-75 !  3 stora favoriter i finalerna på Solvalla ! Jackpot på åtminstone 5 rätt ? 
              Jaa, das var alles ! Ha en bra helg ! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0