Jaa, det är inte konstigt att helgen ochså går fort !

Jaa, en annan minns när man på 40-talet satt med Pappa o lyssnade på bl.a Sven Jerrings referat från bl.a skidtävlingar och då bl.a. Vasaloppet ! Dessutom på 50-talet var jag med pappa o titta på Sm på skidor som gick i närheten av var vi bodde, Luleå ! Och  kommer mest  ihåg  när Moranisse vann ett av loppen ! Glömmer inte hans röda toppluva !
 
          Och i helgen var det ju premiär för skidtävlingar i Sverige i Bruksvallarna ! Så mycket gnällande om vädret blev det ju inte men kyla o sträva spår nämndes ! Oavsett så visade Charlotte Kalla o Stina Nilsson fin form inför helgens premiär i Världscuppen i Kuusamo/ Ruka !
 
   Jaa, i helgen följdes  bl.a.matchen , El Clasico, mellan Real Madrid - Barcelona i Spanska ligan ! Och då njöt jag av ett av mina favortlag Barcelonas utskåpning av Real Madrid ! Tyvärr förlora Arsenal i helgen mot West Bromwich men Liverpool slog Manchester City ! Jaa, nu kommer jag att få njuta av bl.a. fin skidsport i helgerna en lång tid framöver ! Leve entusiasmen o spänningen !
 
       Jaa, förra året inställdes ju inte många skidtävlingar  , oavsett det var på längden, med gevär, eller utför eller i luften ! Numera kan ju konstsnö användas vare sig det är plus eller minus i luften ! Och i Aspen till helgenl,Colorado USA blir det utförsåkning ! Där är det just nu - 6 C !
 
         Och apropå Charlotte Kalla kommer idag veckans rapport från kalla platse. Dock börjar vi med rapport från Simrishamn, Örebro, Luleå platser som man bott o bor på !  Simrishamn +- 0 , Örebro - 6 och Luleå -12 ! Det här med ett avlångt land ! O det här med vintermånader o olika platser kan man fundera över !
 
             Vi börjar med de platser som jämförs ! Punta Arenas o Rejkjavik ! Just nu är temperaturerna + 5 i Punta Arenas o + 4 i Rejkjavik ! Det här med närmast Antarktis eller Arktis !
 
     Och idag har Grise Fiord -32 C, Hall Land - 24 C och Verkhoyansk - 32 C .. Och på Mc Murdo Stn. stiger temperaturen, - 6 C ! Varför ? Får ni själva räkna ut !
 
             Jaa, det här mitt intresse för klimatet i nuet o dået ! I Mars kommer jag då efter Vasaloppet komma att summera hur vintern var här o där ! Och ingen t.ex. vetenskapsman eller metreolog kommer till nästa sekel av naturliga skäl inte komma att uppleva, se om ,vädret blev så förskräckligt som det sias om !
 
                    Nu får vi se vad vardagen erbjuder ! Det här med att vara nöjd ! O känna livsglädje !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0