Jaa, det här med en Värld på ont o gott !

Återigen har ondskans ansikte visat sig ! Människor har dödats av fundamentalistiska extremister ! Som vanligt uppkommer diskussioner och spekulationer vems fel det är i Världen ! 
 
                  Det här med realistisk humanism ! Mitt i anklagandena från höger till vänster vilkas fel det är ! Felet är det att en del inte vill förstå att avarter av en religion utför dåd av omänsklig art ! Och övertygas av ledare som är ute efter makt i någons namn ! Och vem saknar inte empati för människor som får fly från krig o annat elände !
       Men oavsett så kan man inte bortse från tankarna IBLAND OSS O NÄSLA SIG IN ! Tar även hjälp  av nätet och sprider sin propaganda där ! För mig är minoriteten av politiska o religiösa EXTREMISTER ett jordens eländ och det motsäger icke häller det förgångna ! Men majoriteten av Jordens befolkning vill inte ha dessa fanatiska extremister ! Och naivitet i frågan är inte det samma som humanism !
 
            Jaa, kalla platser men nu gäller det rapportering av fakta angående temperaturer ! Och eftersom vintern närmar sig så tycker jag det är intressant att följa dessa temperaturer ! Där högtrycks o lågtrycks betydelse icke får glömmas ! O det är på måndagar jag gör dessa observationer , som sagt !
      Och idag har Skillinge varmast i Sverige med+ 9 C och Nikkaluokta kallast med - 20 C ! Är det konstigt att " det blåser på månen " :)
 
             Då börjar vi med att jämföra temperaturen för Rejkjavik , nära Grönland o Punta Arenas staden i Chile  som ligger närmast Antarktis i Världen ! Och dom har samma temp i dag + 2 C !
 
 Och idag leder Verkhoyansk ligan i Arktis med - 30 C o tittar man på Nordamerika så har Prudhoe Bay på Alaska -22 C ! Jaa, en plats på nordvästra Grönland hade -22 C !
 
               Och i Antarktis går vi ju på motsatt håll , som alla vet ? Ja Vostok på 1000 meters höjd har ju alltid kallt men markstationen Mc Murdo stn. har nu - 14 grader C !
 
                     Jaa, nu har kriget i Syrien varat i över 4 år ! Har folket där fått det bättre sen revolutionen började ? Och IS plötsligt kom in på banan ! Och följande fråga får man aldrig svar på ! Vilka tillhör revolutionärerna politiskt o religiöst ! Borde man ju få veta ! Jaa, det här med Sunnis o Shias motsättningar som ständigt leder till självmordsbombningar o bilbomber !
'
                Jaa, efter helgens fina sport i soffan så får det cyklas eller gås idag eller bådadera ! Regnkläder påtages !..
 
              
 
           
 
               

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0