Jaha då fick man vara med om att det blev måndag igen !

 
 Rötter o grenar ! Idag fyller ett av mina barnbarn Emil år ! O numera är han så gammal att han studerar till tandläkare i Malmö, pendlar ! Hoppas det går bra för honom ! O 24 år blir Emil ! Och nu är jag ju betydligt närmare delar av min stora klan !
 
 
 
 
 Jaa, idag  blev det en cykeltur som uppvärmning Och här kom jag att svänga av till vänster vid kuren ! Gick dock med cykeln upp till naturreservatet Bäckhalladalen 
 
 
Jaa, och där man börjar gå så sitter den här skylten uppsatt ! Jaa, lövgrodor har jag sett här innan men inte hasselmus , varken här eller i Närke !
 
  
Och här har vi utgångspunkten för rundan ! Man kan gå en kortare o längre slinga ! 1, 2 km eller 2,4 ! Gick den långa !
 
 
Jaa, efter ett litet tag kom jag fram till denna sjö, kärr ! Här har man stått många ggr. o kikat  efter grodor, vattenödlor eller dykarbaggar ! Ränderna går aldrig ur farmor ! :)
 
Här har man ochså varit många ggr ! Vek av mot vänster mot utgångsläget ! Träffade ett par trevliga damer på vägen ! På olka ställen ! Och som vanligt började jag att prata utan att blygas ! Och nån av dom kom jag underfund med vem det var ! Hon prata om bl.a. vad hon jobbat med ! Sen cyklade jag iväg mot hemmet igen !
 
 
Jaa och på vägen hem genom stan hälsa jag på detta mitt yngsta barnbarn och hennes familj ! Jaa, nu börjar hon närma sig 2 månader ! Jaa, det här med rötter o grenar ! På ens stamträd ! Hon är ju präglad av på min sida av, om man tittar bakåt en del ,av Hallandsrötter, Värmlandsrötter , Närkesrötter , Tyska rötter o Nederländska . 
 
                 Joodå ! Det här med att cykla en bit inför motionsrunda till fots ! Bra uppvärmning ! Och denna fina runda kommer att företas fler ggr. denna vecka , om man får som man vill ! Och jag vet var en utsiktspunkt finns där man kan ta fina kort mot havet till ! Och inte är det så långt från Simrishamn till Nationalparken Stenshuvud ! 1,5 mil norrut  Om det blir några foton därifrån i år ? Beror på vädret ! Men kanske nån dag med fint väder ! Med matsäck ! 
 
 
 
 
Jaa, det här med kalla platser ! Det här är dagens foto från Carpahtian Garden Romania ! Uppe i bergen skrevs det ju om ymnigt snöfall för några veckor sen ! 
 
            Vi tar 2 platser i Arktis innan dagens inlägg avslutas  ! Idag har Verkhoyansk i Sibirien -25 C och Grise fiord airport i Canada likaledes -25 C ! Årstider har sin charm och som vanligt framhålls att jag tycker om vita kalla vintrar o varma vackra somrar ! Och det gäller ochså att vara medveten om hur vädret växlat under människans o jordens tidsålder, med  eller utan t.ex bilar ! ! Kan ju påminna om t.ex att 1899 hade Bie i Svealand + 16 C ! Och 1953 hade  den  4 december Norrtälje + 13 C ! Källa Smhi !
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0