Vem vill inte ha fred i världen ! Men det här med att se huvudproblemet !

 
Vem vill inte ha fred på Jorden vare sig man gjort lumpen/ militärtjänsten eller ej ! Själv gjorde man lumpen/värnplikten ,  en månad längre,skulle utbildas som gruppchef på infanteriregemente På skyttekompani där man ochså fick lära sig att skjuta med bl.a granatgevär ! Men repmåmånaderna fick man göra på en pbv på stridsvagnskompani ! Regementet hade förvandlats till ett säte för stridsvagnar från i I till P !
              Jaa, foto ja ! En sömnig korpral på väg upp ! Och vissa likheter med barnbarn kan skådas !
 
            Jaa, det här med inbördeskrig ! Har ju förekommit ofta i Mänsklighetens historia ! Där människor bl.a talandes samma språk har slagits ! Och debatten i Sverige t.ex. är väldigt underlig ! I Syrien t.ex. slåss ju dom inbördes som har samma religion ! I andra länder såsom Afghanistan o Irak t.ex. använder man sig ju av självmordsbombare o bilbomber för att nå sina syften ! Jaa, Talibanerna är ju ochså Muslimer liksom ! Och vi kan ju tänka på vad t.ex. rörelsen Boko Harem ställer till ! Hamas ja, vad hände 2006 ! Jo då efter valet i Gaza utbröt ett blodigt krig mellan Hamas o de som nu styr på Västbanken ! Men språket är detsamma !
 
      Har själv läst Hamas agenda mot Judar o Israel ! Bland det värsta jag läst ! Och Israel är verkligen inte dom som driver några flyktingar från Syrien ! Det gör bl.a. den interna fiendskapen mellan Sunni-och Shia ! Och problemet med fiendskapen mellan muslimska grupper, ledare o länder  i den Muslimska världen är upphovet till dagens flyktingströmmar ! Och tyvärr blev dom större o större när den Arabiska våren utropades när Libyen angreps för ca  5 år sen ! Och när IS såsmåningom visade sitt fula tryne !
           Har pratat med flyktingar i våras varannan tisdag ! Och pratat om för dom att det enda landet jag varit i i Mellanöstern är Israel ! Det blev jag inte mobbad för ! Och berättade om mitt besök i Jerusalem ! I olika kvarter bl.a.! O i olika kyrkor /moskeér ! Och i förmodlingen Världens äldsta Synagoga på Masadaklippan !
         Inget land är felfritt här i Världen ! Men hur man ständigt kan hålla på med att göra Israel o judar till syndabockar i Mellanöstern och komma med märkliga uttalanden som svenska politiker o andra gör ! Kan jag inte förstå !
     Jaa, nu tar vi vädret som jag känner till en del om bl.a. av erfarenhet av nuet o fordom  ! Och vi kan ta det här med vad lägtryck från Norska havet via fjällkedjan o mot ishavet betyder ! Och lågtryck bl.a. söder om Skandinavien ! Och när jag kom hit till Simrishamn började man ochså titta på den Danska vädersajten ! Idag lyder prognosen för helgen i Danmark då så här ! Vindar från ost och nordost med inslag av vinterlige byer ! Snöflinga ochså ritad !
 
Jaa, ikväll får vi se vilka som går till EM i Frankrike ! Sverige eller Danmark ! Jaa, synd att Sverige släppte in ett mål mot slutet i matchen i lördags ! Nu räcker det med 1-0 för danskarna att gå vidare ! Vad jag tror ? Eldar som vanligt upp mig o tror på Sverige ! Om dom inte tröttnar som sist !
 
         Och när man skriver detta lyssnas på " en gammal bekant " den Grekiska sångerskan Glykeria !
Om det blev motion idag jaa, cyklande en bit på strandpromenaden i väldig fart ! Därefter handlande o gått med cykeln i lutning uppför med matkassar !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0