En rolig händelse o en tråkig sådan .

 
Idag fyller ett av mina många barnbarn i olika åldrar Abbe 7 år . Fotot är inte taget idag. Men vadå !
           Och numera har man ju inte så långt till Abbe som inte bor långt ifrån mig i stan. O vi ses i eftermiddag Abbe !
 
                Tyvärr så har under historiens gång människor i olika delar av Världen drabbats av jordbävningar. Och en del områden har drabbats även under min livstid.Och idag har centrala Italien, Lazioområdet drabbats av en jordbävning med dödsoffer . Oavsett den räknas som stor eller mindre stor. Jag beklagar folket i Italien. För det är ju inte första gången.dom råkar ut för naturkatastrofer . Vi kan även tänka på vulkanutbrott.i landet.
          Jaa, det här med förklaringar till jorsbävningar o vulkanutbrott ! Och varför Sverige inte drabbats av stora naturkatastrofer efter det befolkades. Hjälper ju inte dom som omkommit. Men varför människor har råkat utför detta. Jaa, vet ju sen innan det här med jordskorpan o Jordens glödande inre och solens glödaade inre o kontinentalplattor o kontinentalsprickor.. Och naturkatastrofer förr och nu. Kan inte räkna upp dem alla. 
                
          Jaa, det är ganska bra o läsa in sig på saker i nutid o dåtid bestående av fakta o natuliga förklaringar.
      Jaa, man vandrar omkring här i norra Europa på jordskorpan. Utan att bli så förskräckligt ansatt av naturkatastrofer. Jaa, utan att tänka på hur Välden i övrigt haft det med naturkatastrofer ! Vi behöver inte gå längre än till Island t.ex.eller till Macedonien 1963 Skopje mm, mm, mm, mm, mm, ! Och på en annan kontinent har vi ju t.ex. Agadir o på en annan Los Angeles. 
             Och som hänvisats till innan . Tv-dokumentären om de 10 största katastroferna under mänsklighetens historia. Och tänka o känna för människorna som råkade ut för dom bl.a. o tänka på vår vardag här hemma .
          Sen har vi ju 2 stora krig på 1900-talet . O tänka på alla människor som då fick sätta livet till. I övriga Världen. Och varför Sverige gick upp som en raket efter andra Världskrigets slut. när det gällde levnadsstandard o export till länder som var sönderbombade .O klirr i kassaan.  Och det här med välfärden o varför !
 
         
            

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0