Ja, det här med Suckarnas gång o ris o ros.

 
Cykelfärd i går ochså, som sagt . Och Suckarnas gång.Fotograferat på hemvägen. Då kan man i nuet tänka på loppmarknad o i forna tider en marsch till galgbacken , norrut . Och Suckarnas gång är ett namn som återkommer även på andra platser i Sverige än Simrishamn. Jaa, det här med förr i tiden o galgbackar !
 Jaa, här brukar det vara en välkänd loppmarknad på helgerna . Lockar mycket folk. Och ryms fler stånd än  det område som syns på detta foto.
 
          OS i Brasilien ! O det här med ris o ros. Jaa, damerna i fotboll fixa ju minst silver till Sverige ! Bra gjort. Och i finalen får dom möta Tyskland som har varit väldigt svåra o slå genom tiderna ! Men....?
        Och några som de svenska damerna alltid haft svårt att slå i handboll är ju Norge som inte gav dom en chanse i kvartsfinalen ! Penibelt motstånd i första halvlek. Bara att konstatera 
        Jaa, ännu en medlj till Sverige ! Minst silver ! Övriga grenar ! Inte precis nån succe ! Det här med att inte klara kvalgränser ! I friidrottstävlingrna. O den gamla paradgrenen brottning mm.mm. Men nu är vi väl uppe i 7 medaljer !  Och vad har vi mer att hoppas på ?
         Sverige är ett litet land . Oavsett det här med storleken på ytan. Och det här med fornstora dagar. Historiskt . O nuet med början när det gäller olympiaden i London 1948 . Då ärat ditt namn flög över jorden ..
            Jaa, det här med texten i Nationalsången har jag tänkt på ibland. Och nationalismen i Sverige på 1800-talet ! 
        Har jag aldrig gjort nån hemlighet av vilka länder man gillar förutom Sverige ,  sådana som man kan drömma sig bort till ! Både musikaliskt o med Vackra bilder o där man ochså hade trivts. 
 
Jaa, här har vi ett foto från Israel Fun på den välkända Masadaklippan.. Retweetat !
 
 
Jaa, det här med egna foton ! Vem kommer inte ihåg när man tog linbanan upp till Masdaklippan. Och titta vilken utsikt man hade ! Nån stans i bakgrunden kunde även Döda havet synas där man innan på dagen legat o flytit i vattnet som en kork.På rygg för att akta ögonen. Det här med minnen som man har ! Fotona från Israel har jag ju fotograferat av med min kamera. Även nu från besök i Frankenthal . Men dom från Rhodos, London , Mallorca , Wien , Oslo, Turkiet, Mosel o Rehndalen ! Kanske i kistan eller förrådet ?
        Ny cykelfärd idag . Det här med att hålla stativet igång när det tittas mer på Tv än brukligt ! På vardagar. ! Och när det gäller intresset för andra länder. Och när Norden började befolkas under isens förskjutande norrut ! Och alla människor som stannade upp söderöver i olika områden under vandringarna ! 
           O varför folks ögonfärg o pigment förändrades när de nordliga delarna nåddes. Mm, mm. 
 
          Absolut ett av mina retweetade  Vackra bilder som tillhör de vackraste.. Och andra än jag är även förtjusta över att se detta foto.! Från Earth and Nature, Lugano Ticino Italy Det här med drömmar om att här skulle jag ochså kunna bo. Positivt för sinnet att t.ex. beskåda naturbilder från andra länder som den Världsmedborgare man är ! O nu lyssnar jag på Grekisk musik via datan när detta skrives ! Gör inte saken sämre. Vem har inte som sagt dansat i bergen på Rhodos utan reseledare men i sällskap med kompisar från Sverige o Greker !
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0