Jaa, hemma efter rundan. Men foton från bl.a. lördags.

 
Finns en del länder som jag skulle kunna bo i ! . Och en del har bl.a med min musiksmak att göra när det gäller t.ex. den Byzantinska musikens vandring från Kina via sidenvägen mot t.ex. Balkan . Och vem har något emot medeltida kyrkomusik från t.ex. Italien ! Eller klezmermusiiken som sjungs på Jiddish . 
        Jaa, det här med Röda havet o Israel. Detta foto har jag fått från Israel Fun Coral reef Red sea Israel.
 
Och det här med Israel. Foto från tur på Röda havet. Och besöket i Israel håller jag högt ! Väldigt olika kulturer via t.ex. inflyttandet från länder från östeuropa o Kopterna från Egypten t.ex. 
 
 
Träffade kompisen Knut vid seglarpaviljongen i lördags ! Och från bordet där vi smörjde kråset med sill o potatismos o grönsaker o såser av olika slag. togs detta foto. Toppen ! 
 
Jaa sedan på hemvägen mot stortorget så togs detta foto . Jaa, det här med tider bakåt i tiden o fiskandet . Jaa, när en annan en gång kom till Simrishamn kring 1960 då var Simrishamn den största fiskehamnen i Sverige ! När det gällde fiskandet o båtar.
 
Jaa, sen kom vi upp på stortorget där vi visste att det skulle bli underhållning med Fishermans Friends ! Bra musik att lyssna på , gamla godingar från fordom från då en annan var betydligt yngre. En låt gjord av Simon o Garfunkel klara dom bra och även en låt med Irländska tongångar . Bra uppträde och det fick dom reda på när jag bytte några ord med dom o frågade om inte det var någon låt med Irländsk anknytning  dom spelade.. Ja det stämde  sa ledaren med ett leende o tog mig i handen !
         Jaa, det här med vädret ja. Kom ju många braskande rubriker om hur vädret skulle bli i går o natten till idag. Följde åskan på datan o som vanligt verka den här hörnan klara sig . Hörde bara muller på avstånd o sov hela natten t.. Det här med lokala skurar har man ju hört talas om innan.
 
        Jaa, då idag var vindriktningen från sydväst/ väst igen. Och via statistik från sommaren hittills så har dessa vindar dominerat i sommar med råge .Förutom några dar kring 20 juli och några dar nu i augusti .
   Jaa, det här vad sommar räknas till  o dygnets medeltemperatur. Början av september hur blir den ?
        Joo det gör jag när man  när skriver dtta. ! Lyssnar på den Serbiska kyrkosångerskan Divna Ljulobovic ! Jaa, det här med att man kan ta in olika sorts musik i hjärtat o sinnet. Och mitt intresse för olika musik från bl.a. tidig o sen medeltid .I bl.a. Byzantinsk anda . 
 
                 
 
        
 
     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0