Jaha , måndag igen ! Och man har förmånen o upptäcka det , igen !

Jaa, det här med att ta allt för givet , vare sig man är yngre,äldre eller gammal ! Hur skall man få en totalt rättvis Värld trots att vetenskapen gått framåt och fattigdomen minskat t.ex. ! Och att vi t.ex.då sluppit ett vulkanutbrott allá det på Island i slutet på 1700-talet i modern tid eller den pest som starkt reducerade jordens befolkning på medeltiden ! Och den s.k. syndafloden verkar ju då vara ett faktum om man ser till de 10 största katastroferna på jorden där även vulkanutbrottet på Island var med ! Jaa, det här med modern tid, läste  i Goda nyheter på dn.se att 2015 var det bästa året på JORDEN ! Oavsett kriget i Syrien m.m. ! Men detta säljer ju inte så mycket i dagens eländesförklaringar som väller ut via t.ex. massmedia ! Ett av mina barn har varit sjuk men är nu hemma o ett barnbarn bröt vristen i en halkolycka upp i norra Dalarna i lördags men har precis pratat med honom och detta fixar dom ! Han skall hem till sitt boende idag där många arbetskamrater bor ! Dom får passa upp honom ! Som vi prata om !
 
Jaa, ny vecka o ny fågel från fågeldagboken som man fått av barnbarn ! Det här med att vara intresserad av allt möjligt utan att vara expert på det eller det ! Men ibland är saker som man är bra påläst ang. viktigt i våra dagar då lobbyism o populism o comme il faut präglar debatten ! " Gud nåde " dig om du pratar om kyla " i dagens stadsfästande av si o så mycket värmeökning ! Bra att man har Stockholmsintiativets sajt att titta på !
 
       Och min kära mor har fått en ny beundrare ! Parakiten Totte som även man har lärt att vissla Kalinka , delar av den ! :)
 
 
Och igår fyllde både barnbarnet Fia o svärdottern Anna år ! Och Fia blev 25 år ! Mitt näst äldsta barnbarn ! Och jag kunde fira dom samtidigt ! Och detta foto på Fia är taget för ca 10 år sen ! För det glömdes att fota igår ! Finns nyare men tycker detta är så bra ochså !
 
Är väldigt intresserad som sagt klimatet/ vädret o hur det varit o och är idag ! Att sia om vädret får andra göra med sina datoriserade matematiska mallar ! Men tio-dygns prognoser tittar jag på t.ex. ! Och då skall man lägga märket till ordet prognos ! Och ibland stämmer inte de här sajterna då heller och är inte ense ! Men hur det blir om 50-100 år verkar dom vara ense om en del av vetenskapsmän / meteorologer ! 
 
      Nu har vi det här läget som inte har varit ovanligt eller är ovanligt ! Det här med djupa lågtryck som vandrar från Norska havet in över Svensk/ Norska fjällen vidare mot Norra ishavet ! Och då blir det ochså milt i Norrland ! Skillnaden mellan vad som händer i bla. Sverige när det blåser t.ex. sydvästvindar eller nordostvindar året om vid t.ex. kusterna är ju inte svårt att komma underfund med ! Samma gäller ochså Nordamerika ! Vi hr väl läst om snöstormarna i östra USA t.ex. 
     Har bra minne från en del av tiden i Luleå på 50-talet som sagt ! Bl.a då en julafton då det regnade ! Vad tror ni det berrodde på ?
 
                  Jag har en blogg som inte jag  kommer åt längre ! Där många från USA sidvänder t.ex.! Men här är ochså läsare/sidvändare från USA t.ex. ! Så vi får nöja oss och koncentrera oss på denna istället !
        Jaa, har läsare/ sidvändare här ochså från olika länder men mest från Sverige o USA ! Sen kommer nog Tyskland ? Kommer redogörelse från en veckas läsare /sidvändare ! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0