Det ryktas det om !

 
Vad ryktas det om ? Joo, att sydvästen/syden återkommer med gumman Tö  till helgen ! Till sorg för en del o glädje för andra ! Jaa, det här med lagom väder ! Men t.ex. småbarnen vill nog fotsätta att gotta sig åt snön !
Jaa, igår kväll hade Soppero i Lappland -38 C men...nu har vi det här med högtrycks lägen o lågtrycks riktningar o vandringar ! Det absolut viktigaste för hur vädret blir oavsett var !
            Jaa, som sagt det är bra med bildbevis hur vädret är o var. Och detta  kan jag bl.a tacka mitt motionsintresse/ naturintresse med kamera / mobil för ! Här har vi dagens läge ! Och ändringar utanför fönstren fotograferas bl.a. ! När så krävs !
        Jaa, det här med att återspegla verkligheten i nuet och dået  är för mig intressantare än att räkna ut med matematiska datoriserade mallar hur vädret/ klimatet blir om 50-100 år ! :)
 
               Är ju släkt med hela världens befolkning vare sig vi är blåögda eller brunögda t.ex. ! Jaa, nått jubileum ang. nått land i Baltikum läste jag om idag ! Jaa,dom länderna har inte haft det lätt under århundrandens lopp när det gäller sina grannar av olika slag ! Jaa, det här med kampen om Finland o Sveriges Baltiska provinser ! Och varför Oslos största gata heter Karl Johan gate !
 
 Jaa, stormaktstiden ! Är ju inte bara fråga om försvarskrig ! Och vilka får oavsett lida mest ! Som vanligt Civilbefolkningen !
 
O det här med de hornförsedda vikingahjälmarna ! Dom sattes på på 1800-talet av " kultureliten " i Sverige !
 
       Jaa, Carpe et Crea Diem ! Idag blir det sång igen ! Och kängorna kommer att förses med broddar ! När det gås till lokal en bit ifrån hemmet !
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0