Jaa, 5 + västlig kuling o nån glipa i molntäcket !

 Joodåå, som sagt är intresserad av väder o klimat i nuet o hur det har varit ! Att sia om vädret o klimatet i framtiden får stå på de datoriserade matematiska mallarnas bord ! Jaa, en del säger att solvariationer kan reglera temperaturvariationerna på jorden och utan växthuseffekt hade inte varit nått liv på jorden ! Och det sägs ochså att utan växthuseffekt hade det varit -18 C på jorden. Jaa, det här med spelet om nån nån, några grader hit eller dit ! Och vad föredrar ni ca + 14,5 C i medeltemperatur på jorden eller -  18 C ! Men som sagt statistik från förr finns på klimatet sen mätningarna börja i en del fall för 100-150 år sen ! I världen där allt gick framåt för människorna ! O fattigdomen minskade undan för undan t.ex.  Och som sagt när min äldste son föddes 1962 då var det ungefär hälften så mycket människor som för närvarande ! Jaa det här med att vara påläst när lobbyisterna o populisterna håller på som värst utan facit !
 
 
Och jag är optimist till läggningen , ingen naivist men en realistisk optimist ! Och skulle alldrig falla mig in annat för detta mitt yngsta barnbarns skull ! Och på nätet kan man på Goda nyheter  läsa om att 2015 var det bästa året i Jordens historia ! Källa dn.se. ! Oavsett vad som hänt de sista 5 åren sen Libyens befrielse ?  O då utropandet av den Arabiska våren i massmedia ! Ang det hur gick det med friheten för en del länder i Mellanöstern o Afrika ? Tänker bl.a. på Isis, Al shabab, Talibanerna o Biko Harems härjningar o interna uppgörelser som i Syrien t.ex.! Med stöd här o där ifrån .! Och min fråga på nätet är ständigt vad för religiös o politisk  tillhörighet har revolutionärerna i Syrien ! Ingen ger svar på frågan !
 
  Jaa, ovanstående foto  togs igår efter sången ! När jag tittade upp till Anna o barnbarnen ! Som inte bor så långt ifrån lokalen där sång övas ! Lite suddigt foto men vadå , leendet syns från den  mer än 5 månader gamla Rut !
 
        Joo, då tänker gå på stan i blåsten ! Bla. hämta V-75 program till loppen på Bergsåker/Sundsvall på lördag ! Banan ? Jaa, det här med kyla o värme ! O den trakten ! Och idag är temperaturskilnaden mellan Kalmar o Nattavaara 28 C ! Inte konstigt "att det blåser på månen ", förlåt Jorden ! :)
           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0