Jaa, det här med att ha olika intressen o vara påläst !

 
Intressen ja !Bl.a. Klimatet/vädret , Jerusalems historia, motion, politik musikhistoria bl.a från den Bysantinska/ Grekisk Ortodoxa  tiden , sport,ja o då musik bl.a. från Centraleuropa,o bl.a. Ryskromsk,klezmermusik.  ! Jaa, eget sjungande i kör.. . :Allt längs livslinjen från Rötter till Barnbarn !
       Är inte ute efter o skryta men visst måste detta uppräknandet vara bra både för själ, sinne o kropp ! O hålla hjärnan i gång . Och skiter fullständigt i Jantelagen !
         Ovanstående fågel är en s.k. lappmes ! Ett vedertaget namn utan att man glömmer ordet same ! Och detta foto är taget från Fågeldagboken som man fick i julklapp från barnbarn ! Och varje vecka finns foto från fågel i boken ! Kommer jag att lägga ut här varje torsdag ! Fåglar som man missat innan jag fick denna ide ! Strömstare, havsörn/ kungsörn ! Och är man intresserad av beskrivning av dessa fåglar som kommer att visas finns nätet att tillgå !
 
 
Jaa, den här boken skriven av historikern Simon Sebag Montefiere  fick man av sönerna för en del år sen ! Rekommenderas ! Och på baksidan av boken står ! Historien om Jerusalem är historien om Världen ! Jaa, helt rätt ! Och visst jag har varit i Jerusalem under rundresa som utgick från Eilat ! Till Döda havet, Masadaklippan. Jeriko, ett grekiskt-ortodoxt kloster och till Jerusalem ! Och kommer ihåg resan då från Jeriko via klostret till Jeriusalem ! Vilka höjder !
 
 
     Och det här fotot har kompisen Bengt tagit  från  innan vi kom in i staden Jericho ! Denna resa är en av mina minnens höjdpunkt när det gäller semesterresor !
 
 Jaa, nu kommer kängorna med broddar att påtagas för promenad med försiktighet ner i stan Simrishamn ! Vädret/klimatet ja. Fortsatt snöande ute i stigande temperatur ! Från -3 i morse till -1 just nu ! Jaa, innanhavet gör att det lätt bildas snöbyar när nordosten blåser ! Och om man skall tro på prognoserna så skall  kampen mellan sydvästen/ Gumman Tö o nordosten/ kung Bore bestå ! Inget nytt för den som är inne på sitt 48 :nde år här nere ! Och som har bl.a ochså varit med om regn på julafton i Luleå på 50-talet o med + 13,6 C  på julaftonen 1977 här i Simrishamn ! Och när det gäller Götaland så hade som sagt Allgunnen 1973 den 5/1 + 12,4 C ! Och när det tittas på februari i Götaland så hade  Västervik 18/2 1961 + 16,5 C ! Fakta Luleå Jan fakta för övrigt SMHI ! :)  Och som jag brukar säga ! Är glad för varje  dag när jag tittar ut o ser att det är VÄDER ute ! Särskilt i min ålder !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0