Jaa, Good morning, Guten morgen , Bon jour !

 Jaa, god förmiddag ! Och naturligtvis hälsar   jag everyone who reeds my blog God Morning from Russia to Brazil !
   Vädret är blåsigt o regnigt i dag i Simrishamn som ligger i Sverige Europa o Världen ! Landet Sverige jaa, Ett litet land till innevånarantalet som ibland tar i över sin förmåga ! I att visa hur gott o humanistiskt landet är ! Och ibland spårar man en viss naivitet i detta i att visa hur duktigt man är ! O Sverige har tagit in mest flyktingar  per capita i Eu jämte Tyskland var det väl ! Och det här med ut o in o problem mellan olika kulturer o t.ex. Sunni o Shia finns även i Sverige ! Nu har man väl sett att resurserna inte är nog utan nu sägs att tusentals flyktingar skall avvisas ! Och från Finland talar man om 20.000 från sitt land !
           Vett o sans efter förmåga ! Det är ett utryck som jag använt mig av i många år ! O det skall väl inte tolkas som att man är mot invandring i ordnade former ! Jaa, just nu vet tydligen politikerna varken in eller ut ! Och dom som har makten har ju störst ansvar !
 
          Jaa, o bilbomberna brisser fortsatt i Världen, liksom de bombförsedda livbältena ! Och ett av dom största problemen är ju fiendskapen mellan Sunni o Shia ! Hur löser man det 600-åriga problemet ?
 
           Men  lever mitt liv efter ålder o förmåga ! Och kunskap , livslust o livserfarenhet ! Nu är det ju helg och  tänker bibehålla min enusiasm och intresse när det gäller bl.a. sport ! Och på söndag skall jag gratulera 2 personer , svärdotter o barnbarn ! Det näst äldsta av 11 o 3 andra som bonus !
         Jaa, idag blåser det mycket i staden Simrishamn och regnet det bara öser ner ! Men på stan skall jag ! Inväntar mindre regnande ! Jaa, det här med ett avlångt land o lågtryck o olika vindriktningar ! Idag har i söder Göteborg + 6 C och i norr har Naimakka - 27 C ! Och Yakutsk i Ryssland har -38 C ! Och som motpol tar jag Melbourne som har över 20 C i skuggan ! Jaa, oavsett tiden som räknas där ! Tennismatcherna går ju bl.a. när det är natt i Europa ! Och alltså finnss det så här års temperaturskillnader på minst uppåt 70 C ! Och det är inget nytt i vår Värld ! Vi har ju halvklot som kallas för södra o norra !
 
 
            Önskar alla en trevlig helg ! From Brazil to Russia ! Människorna i länderna varav en stor majoritet vill ha fred på jorden ! Är jag säker på ! Men minoriteten ondska får bestämma för mycket !
            

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0